مشخصات این فایل
عنوان: زندگانی حضرت موسی(ع) قبل از رسالت
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 21
این مقاله درمورد زندگانی حضرت موسی(ع) قبل از رسالت می باشد.
خلاصه آنچه در مقاله زندگانی حضرت موسی(ع) قبل از رسالت می خوانید :
بخش چهارم
وسوسه های سامری:
این آیات(بقره51-92) از بزرگترین انحراف بنی اسرائیل در طول تاریخ زندگیشان سخن می گوید و آن انحراف از اصل توحید، به شرک و گوساله پرستی است و به آنها هشدار می دهد که شما یک بار در تاریختان بر اثر اغواگری مفسدان گرفتار چنین سرنوشتی شدید اکنون بیدار باشید راه توحید خاص(راه اسلام و قرآن) به روی شما گشوده شده ، آن را رها نکنید و در زمانی که ما با موسی چهل شب وعده گذاشتیم در این مدت غیبت موسی ، شما گوساله پرستی را انتخاب کردید .
بعد از نجات بنی اسرائیل از چنگال فرعونیان و غرق شدن آنها در نیل موسی ماموریت پیدا می کند برای گرفتن الواح تورات ، مدّت سی شب به کوه طور برود ، ولی بعداً برای آزمایش مردم، ده شب تمدید می گردد ، سامری که مردی نیرنگ باز بود از این فرصت استفاده کرده ، از طلا و جواهراتی که نزد بنی اسرائیل از فرعونیان به یادگار مانده بود گوساله ای می سازد که صدای مخصوص از آن به گوش می رسد و بنی اسرائیل را به پرستش آن دعوت می کند اکثریّت قاطع بنی اسرائیل به او می پیوندند هارون(ع) جانشین و برادر موسی (ع) با اقلیّتی بر آئین توحید باقی میمانند امّا هر چه می کوشند دیگران را از این انحراف بزرگ باز گردانند توفیق نمی یابند بلکه چیزی نمانده بود که خود هارون را نیز از بین ببرند.
در بخشی دیگر از قرآن ( بقره53-اسراء2-انبیاء48-مؤمنون49-قصص43) سخن از نزول احکام و تورات میگوید و دوران آموزش تربیت الهی بنی اسرائیل را مطرح می کند و ذکر این گونه تعبیرها پشت سر هم اشاره به این است که انسان برای رسیدن به مقصد، نخست احتیاج به فرقان دارد یعنی بر سر دوراهی ها و چند راهی ها راه اصلی را پیدا کند، هنگامی که راه خود را یافت ، نور و روشنایی میخواهد تا مشغول حرکت گردد ، سپس در ادامه راه گاه موانعی پیش می آید که از همه مهمتر غفلت است نیاز به وسیله ای دارد که مرتباً به او هشدار دهد و نیز در مورد فرقان صحبت شد که بعضی آن را به معنی تورات میدانند و بعضی شکافته شدن دریا برای بنی اسرائیل که نشانه حقانیت موسی بود در حالی که بعضی اشاره به سایر معجزات و دلائلی که در اختیار موسی و هارون بود می دانند.
در سوره اعراف آیات 142 و 154 و سوره طه آیه 80 به یکی دیگر از صحنه های زندگی بنی اسرائیل و
درگیری موسی با آنها اشاره شده است و به جریان رفتن موسی به میعادگاه پروردگار و گرفتن احکام تورات از طریق وحی و تکلّم با خدا و آوردن جمعی از بزرگان بنی اسرائیل به میعادگاه برای مشاهده این جریان و اثبات اینکه هرگز خداوند را با چشم نمی توان دید پرداخته شده است .
موسی پس از نجات همراهانش از شرّ فرعون و عبور از دریا ، آنها در محل مناسبی اقامت کردند و زندگی جدیدی را آغاز کردند و موسی(ع) از خدای خود کتابی خواست که در پرتو آن بنی اسرائیل هدایت گردند و به احکام خدا عمل کنند خداوند نیز به موسی دستور داد خود را تطهیر کند و سی روز روزه بگیرد و به طور سینا برود تا خدا با او سخن بگوید(بقره55-56).
موسی از میان قوم خود 70 نفر را انتخاب کرد و به طور دعوت کرد سپس خود زودتر به وعده گاه پروردگار روانه شد و پس از سی شب وصل موسی حاصل شد ولی بر گزیدگان قوم او عقب مانده بودند پس موسی مامور شد روز دیگر در میقات خود بمانند تا وعده او پس از چهل روز به پایان برسد از طرفی زمانی که موسی به کوه طور رهسپار می شد برادرش هارون را به سرپرستی قوم گماشت تا در غیاب او به امور قوم رسیدگی کند .
شوق دیدار پروردگار در موسی شعله ور شده بود و گفت : بار خدایا خود را به من بنمایان تا به تو نظر کنم قومش هم همین انتظاری داشتند خداوند فرمود : هرگز مرا نمی بینی گفت : به کوه نظر کن اگر کوه بجای خود ماند تو مرا خواهی دید موسی نظر به کوه افکند ناگهان کوه متلاشی شد و ناپدید گشت . موسی از این حادثه وحشتناک بیهوش بر زمین افتاد و با لطف الهی بهوش آمد .
سپس بدلیل دیگری برای اثبات حقایت قرآن و نفی تهمت مشرکان که گفتند این یک دروغ قدیمی است پرداخته، می گوید از نشانه های صدق این کتاب(قرآن) این است که قبل از آن کتاب موسی در حالی که پیشوای مردم بود خبر از اوصاف پیامبر بعد از خود داد ، و این قرآن نیز کتابی است هماهنگ با نشانه هایی که در تورات آمده و قرآن تصدیق کننده تورات و انجیل است.
به موسی وحی شد از شکرگزاران باش سپس شما را بعد از مرگ زنده نمودیم شاید سپاسگزار باشید . خداوند خطاب به بنی اسرائیل می فرماید : ما به بنی اسرائیل منزل و مسکن دادیم تا در آسایش باشند و روزهای پاک دادیم و همین که آن رسول را با قرآن آسمانی برای هدایت آنان فرستادیم اختلافها شروع شد و خداوند بین تو و آنها حکم می کند و اگر شک داری از پیشینیان خود بپرس که کتاب آسمانی را خوانده اند . (یونس 93 -94 )
در سوره( اعراف آیه 171 )به جریان پائین آمدن موسی از کوه طور اشاره شده و میگوید : موقعی که وظایف واجب و دستورات حلال و حرام را به قوم خود اطلاع داد آنها تصوّر کردند عمل به این همه وظایف کار مشکلی است و به همین جهت بنای مخالفت گذاردند، در این هنگام قطعه عظیمی از کوه بالای سر آنها قرار گرفت ، وحشت کردند و دست به دامن موسی زدند و موسی گفت : اگر پیمان وفاداری به این احکام ببندید این خطر برطرف خواهد شد . آنها تسلیم شدند و در پیشگاه خدا سجده کردند و بلا رفع شد . پس نتیجه می گیریم که در برنامه های عملی که ضامن خیر و سعادت انسان است چه مانعی دارد که با اجبار مردم را به آن وادار کنند.
در آیه 163و 166 اعراف به صحنه دیگری از تاریخ پر ماجرای بنی اسرائیل که مربوط به جمعی از آنهاست که در ساحل دریائی زندگی می کردند آمده است در این ماجرا گروهی از بنی اسرائیل به خاطر نافرمانی از دستور خداوند(عدم صید ماهی در روز شنبه ) مسخ شده و به شکل میمون درآمدند منتهی روی سخن در آن به پیامبر اسلام(ص) است و به او می گوید که از یهود معاصر خویش درباره این جمعیت سؤال کند یعنی این خاطره را به وسیله سؤال در ذهن آنان مجسم ساز تا از آن پند بگیرند و از سرکشی و کیفری که در انتظار سرکشان است بپرهیزند و ما بنی اسرائیل را از آنچه منع کردیم باز هم انجام دادند و آن آزمایش آنها به چیزی بود که به سوی خود جلب و به نافرمانی دعوت می کرد و همه آزمایشها همینگونه است زیرا آزمایش باید میزان مقاومت افراد را در برابر کشش گناهان مشخص کند و اگر گناه کششی به سوی خود نداشت، آزمایش مفهومی نمی داشت .
....
بخشی از فهرست مطالب مقاله زندگانی حضرت موسی(ع) قبل از رسالت
مقدمه
دوران قبل از رسالت
دوران رسالت
بخش اوّل
آغاز نبوّت :
بخش دوم
دعوت به یکتاپرستی:
مبارزه با موسی :
بسیج ساحران
خروج بنی اسرائیل از مصر :
بخش چهارم
وسوسه های سامری:
خاتمه
دانلود تحقیق زندگانی حضرت موسی(ع) قبل از رسالت