¥تعریف کنگرهی مبارزه با تقلبات مواد غذایی از شیر:
«شیر عبارتست از مجموع تولید شیردوشی کامل و مداوم یک حیوان ماده شیرده سالم و بدون خستگی مفرط که به خوبی تغذیه شده باشد. شیر باید با رعایت اصول بهداشتی جمعآوری شده و فاقد آغوز باشد.»
¥گوسفند و بز در حدود 9000 تا 8000 سال قبل از میلاد در خاورمیانه، و گاو شیری در حدود 6000 سال پیش اهلی شدند.
¥در حدود 7000 سال قبل از میلاد، احشام در نقاطی از ترکیه و آفریقا بهصورت گله درآمدند.
¥خرید اولین نژاد دامهای شیری در زمان جنگ دوم (1319) از فرانسه و تأسیس اولین دامداری صنعتی (حیدرآباد) در 10سال بعد.
¥تأسیس اولین کارگاه لبنیاتسازی در سال1336 و با نام آستارا در خیابان فردوسی؛ که تولیدات آن شیرهای بطری با درب چوبی بود.
¥در سال 1337 کارخانه نسبتا مجهز آلفا با ظرفیت 10 تن شیر خام در روز تاسیس شد و پس از آن احداث واحدهای تولید فراوردههای لبنی به صورت گسترده ادامه یافت.
¥تا امروز، تعداد واحدهای فرآوری شیر و صنایع لبنی کشور ٨٤٢ واحد فعال اعلام گشته است. (وزارت جهاد کشاورزی1390)
برای دانلود کل پاپورپوینت از لینک زیر استفاده کنید:
دانلود پاورپوینت بررسی اقتصادی احداث کارخانهی لبنیات - 31 اسلاید