مقدمه مطالب:
آلبرت انیشتین در سال 1879 میلادی در اولم آلمان متولد شد. در سال 1905 چهار گزارش که تعریف مجددی را بر مطالعات در رشته فیزیک ارائه می نمود چاپ کرد . همچنین در سال 1933 با به قدرت رسیدن هیتلر آمریکا را برای زندگی خود انتخاب کرد . در آخر در سال 1955 میلادی در پرنیستن دار فانی را وداع گفت.
«آلبرت انیشتین ، معمار دنیای (دینامیک ) تصور ما را از طبیعت تغییر داد.»
«هندسه ی مقدس»
در سالهای اول زندگی وی در آلمان نشان چندانی از نبوغ در وی مشاهده نشده تا سه سالگی زبان به سخن نگشوده بود . در نوجوانی تحت یک دوره ی آموزشی مذهبی قرار گرفت ولی با پرداختن به علم ،فلسفه و ریاضیات را جایگزین آن کرد. او شیفتهی کتاب الفبای ریاضیات یعنی همان « کتابچه ی هندسه ی مقدس» شده بود که مراحل و روشهای آن نه در آزمایشگاه بلکه در ذهن و صورت می پذیرفت. در این زمینه شکل امواج نور را از نظر بیننده ای که در طول آن حرکت می کند در ذهن خود مجسم کرد. پس از ورشکستگی پدر و عزیمت به شمال ایتالیا مدرسه را ترک گفت. یک سال از عمر خود را در سفر گذرانید و پس از آن به انسیتتوی فدرال تکنولوژی سوئیس مستقر در زور یخ ملحق گردید. در امتحان ورودی این انستیتو مردود و پس از یکسال مطالعه مجددا پذیرفته شد.
در دانشگاه به ارائه مقاله و خواندن مطالب مورد علاقه خود می پرداخت تا آنجا که یکی از معلمان او را « سگ تنبل » نامیده بود. در رشته خود فارغ التحصیل ولی در احراز پست آموزشی در دانشگاه با شکست روبرو شد در بیست و سه سالگی به سمت ممتحن یکی از ادارات سوئیس در برن به کارگمارده شد. عنوان کارشناس فنی درجه سر و حقوق متوسطش 675 دلار در سال بود . این پست به او اجازه داد تا با یکی از همکلاسیانش به نام میلوا ماریک اهل صربستان ازدواج کرده و بدین وسیله فرصتی یافت تا به علم فیزیک بپردازد.
در این رشته موارد بسیاری برای سنجش و آزمایش وجود داشت زیرا به مدت دو قرن قوانین اصلی حرکت و جاذبه توسط اسحاق نیوتن مطرح شده و در بین مردم انتشار لازم را یافته بود. موارد موجود برای توصیف حرکتهای نجومی دینامیک گازها و دیگر پدیده های فیزیکی روزانه از حد کافی فراتر بود. ولی در دهه 1880 ابراز پدیده های دیگری را به ویژه در فیزیک نور کشف کرد که با قوانین نیوتن در تضاد قرار داشت . تا پیش از آن بنا به گفته ی نیوتن چنین فرض می شد که نور تشکیل یافته از ذرات نیست بلکه یک موج است . دانشمندان برای اثبات فیزیکی نیوتن از وجود ماده ای به ئام اتر که تصور می کردند برای انتقال امواج نور از هوا لازم است خبر می دادند ولی آزمایشات متعدد ثابت کرد در این زمینه ماده ای به نام اتر وجود ندارد از این رو در مشکلی پیچیده گرفتار آمده و در اعتماد خود به قوانین نیوتن و نتایج آزمایشات او دچار تردید شد نه آنها بیست سال در این فضای خالی از اتر شناور گردیدند.
انیشتین در سال 1905 چهار گزارش کاری خود را که به واسطه ی آن فضای خالی مذکور پر می شد به چاپ رسانید . او به این نتیجه دست یافته بود که اگر جسمی انرژی 1 را به صورت پرتو ساطح نماید جرمی معادل 2را از دست می دهد . بعدها تجربه خود را به صورت معادله کوتاه شده که از نظر سادگی با اولین نت های پنجم بتهوون شباهت داشت ارائه داد. در طی سالهای آتی همین فرمول ساده به عنوان اساس ساخت بمب اتم مورد استفاده قرار گرفت . سپس گزارشی را در خصوص حرکت براونی 3 که به واسطه ی آن در سال 1872 گیاه شناسی به نام رابرت براون حرکات تصادفی ذرات میکروسکوپی داخل سیالات را مورد بحث قرارداده بود به رشته تحریر در آورده و چنین مطرح نمود که ذرات مذکور در داخل مایع به وسیله ی جنبش دو بعدی مولکولها حلال حل می شوند . این عقیده بعد ها بسیاری از تردیدهای طبیعت اتمی مواد را حل کرد.
افکار منحرف
کارمند سوئیسی داستان ما تقریبا یک شبه به عنوان مشهورترین دانشمند جهان مطرح گردید به صورتی که دانشگاه ها برای استفاده از او با یکدیگر به رقابت می پرداختند ولی سرانجام به عنوان استاد انستیتوی کیسر ویلهم شهر وین مشغول به کار شد. در سال 1915 عقایدش را به صورت تئوری جامع نسبیت که از فرضیه ی انکار نور به واسطه ی نیروی جابه حمایت می کرد بیان داشت . این تئوری برای اولین بار در 29 مه 1919 در طول یک کسوف توسط منجم بریتانیایی به نام آرتورا دینگتون که به انکار نور ستارگان پی برده بود به صورت علمی اثبات گردید.
در دنیای انیشتین تنها چیزی که باقی می ماند سرعت نور است . تئوریهایی را که در ارتباط بین فضا زمان جرم و چگالی ارائه نمود منجر به اتخاذ نتایج نامشخصی در خصوص تاثیر سرعتهای به اصطلاح نسبی یعنی سرعتهای نزدیک به سرعت نور گردید . او در مثالی معروف دو برادر دو قلو را در نظر گرفت که اگر یکی سوار بر سفینه ای با سرعت فراتر از نور حرکت کند در بازگشت نسبت به برادر دیگر خود که در این مدت در زمین ساکن بوده است جوانتر خواهد بود.
انیشتین ، آرمان گرا ، سوسیالیست و طرفدار پر و پا قرص صلح و آرامش در رویداد جنگ جهانی اول بیانیه ای را در نکوهش جنگ امضا کرد . یهودیان آلمان ، او را عامل شکست خود در جنگ جهانی اول می دانستند و با توهین و ناسزا وی را مورد حمله و نکوهش قرار می دادند . کمی پس از ظهور هیتلر در سال 1933 یعنی مقارن با زمانی که در آمریکا به سر می برد ، عهده دار یکی از پست های انیستتوی جدیدی واقع در پرینتون گردید و تا پایان عمر هیچ گاه به المان بازنگشت .
او تحقیقات خود را بر روی هسته ی اتم ادامه داد. برای مشاهده ی هسته ی اتم استفاده از ابزاری چون دستگاه های کوانتومی مورد نیاز بود اصل نامشخص این تئوری مانند اینکه :« تصور مکان صحیح و دقیق اتم ها امکان پذیر نیست زیرا حتی نگاه کردن به آنها در وضعیتشان اختلال ایجاد می کند» انیشتین را با مشکل روبرو کرده بود زیرا مجبور نتایج آزمایشات خود را به صورت احتمالی و نه صد در صد بیان نماید . او همواره بر عدم اداره جهان به خود و وجود خدایی قدرتمند تاکید می کرد و این مسئله را بارها تکرار نمود تا آنجا که رقیب دانمار کیش با نام نیئلز بور چنین بیان داشت :« صحبت در مورد خدا و نحوه اداره ی گیتی توسط او کافی است ».
بمب:
در سال 1939 دو دوست انیشتین با نام های مائوزیلا رد و یوژن ویگز که جز آوارگان جنگی محسوب می شدند ، متوجه تلاش دانشمندان المانی در جستجوی راهی برای شکافتن اتم گردیدند . از این رو هر دو به سراغ او رفته و وی را راضی کردند تا نامه ای برای فرانکلین روز ولت تهیه کرده و او را از امکان ساخت بمب اتمی توسط نیروهای نازی آگاه نماید . این نامه از اهمیت بسیار برخوردار بود زیرا روز ولت را بر آن داشت تا برای راه اندازی پروژه ی مانهاتان که کار ساخت اولین موشکهای اتمی صورت پذیرفت سرمایه ی بسیاری را صرف نماید . بعدها وقتی دو بمب اتمی هیروشیما و ناکازاکی را ویران کرد پشیمانی و اندوه بسیاری را برای انیشتین به ارمغان آورد و در آخرین عملکرد خود 4 به گروه تشکیل یافته از دیگر محققان که برای ممنوعیت استفاده از بمبها و دیگر سلاحها ی گرم جنگی تلاش می کردند پیوست .
اگر چه عده ای معتقد بودند که نسلهای آینده انیشتین را مورد نکوهش قرارخواهند داد ولی با این وجود هنوز هم به عنوان یکی از برجسته ترین چهره ای جهان مطرح بوده و از او به عنوان نیوتن قرن بیستم که توانست علاوه بر اکتشافات خود راه را برای رویداد پیشرفتهای آتی در علم فیزیک هموارنماید یاد می شود . اگر چه شکافتن اتم توسط وی ساخته شدن بمب اتمی بر اساس آن یادواره تلخی از او به حساب می آید ، ولی استفاده بهینه از این نیروی لاینتاهی که در سالهای اخیر مشهور بوده است نیز میراث اوست.
برگزیده ی سخنان
«خداوند با کیهان تاس
فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد
تعداد صفحات این مقاله 15 صفحه
پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید
دانلود مقاله آلبرت انیشتین