فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

گزارش کارآموزی کامپیوتر در شرکت آوا پژوهش مرکزی

اختصاصی از فی لوو گزارش کارآموزی کامپیوتر در شرکت آوا پژوهش مرکزی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

گزارش کارآموزی کامپیوتر در شرکت آوا پژوهش مرکزی 76 ص

واحد های اساسی در کامپیوتر

سیستم کامپیوتر از دو بخش عمده سخت افزار (hardware) و نرم افزار(software) تشکیل شده است .در این قسمت واحد های سخت افزاری یک ریز کامپیوتر(microcomputer) مورد بحث قرار خواهد گرفت

1-ریز پردازنده(microprocessor)

مهم ترین جزء سخت افزاری یک ریز کامپیوتر محسوب می شود که به صورت یک مدار مجتمع که به آن IC (Intergrated circuit) گفته می شود  بر روی برد اصلی (main board(motherboard)) قرار گرفته است و در واحد سیستم (system unit) قرار گرفته  و عملیات حساب (arithmetic) و منطق (logic) و کنترل (control) و به طور کلی پردازش  (processing) داده ها (data) را بر عهده دارد و به این دلیل آنرا واحد پردازش مرکزی cpu (center processing) نیز می نامند .

1)          حافظه (memory)

حافظه محلی است برای نگه داری داده ها،دستورالعمل و نتایج حاصل از پردازش داده ها  برای مشخص کردن ظرفیت و گنجایش حافظه ،از واحد اندازه گیری به نام بایت (byte) استفاده می شود که برای ذخیره کردن یک نویسه (character) در نظر گرفته شده است .

حافظه در ریزکامپیوتر ها دارای انواع مختلفی است که می توان آنرا به دو گروه کلی تقسیم نمود ،یکی حافظه اصلی یا اولیه (main memory (primary memory) و دیگری حافظه کمکی یا ثانویه (auxiliary memory (secondry memory)) که هر یک از آنها معرفی می شود .

الف)حافظه های اولیه

این گروه از حافظه ها به صورت مجتمع بر روی برد اصلی قرار دارند و خود دارای انواع مختلفی هستند که در این جا به دو گروه از آنها اشاره می کنیم :

1)حافظه RAM (Random Access Memory)

حافظه RAM جهت خواندن و نوشتن اطلاعات به کار می رود ،از این رو به آن حافظة RWM (Read Write Memory) نیز گفته می شود این نوع حافظه اطلاعاتش قابل پاک شدن است و اکثر آنها نیز در صورت قطع جریان برق اطلاعاتشان از بین می رود .

2)          حافظه ROM (Read Only Memory)

اطلاعات حافظه ROM فقط قابل خواندن است و از قبل توسط کارخانه سازنده در آن قرار داده می شود  این حافظه به صورتی ساخته شده است که اطلاعاتش قابل پاک شدن نیست ونمی توان اطلاعاتش را تغییر داد.همچنین در صورت قطع جریان برق اطلاعاتش از بین نمی رود .

(ب)حافظه های ثانویه

این گروه از حافظه ها به منظور نگهداری دایمی اطلاعات به کار می روند .هنگامی که کاربر (user) یک برنامه (program) را در حافظه RAM ایجاد نموده می تواندآنرا در حافظه ثانویه ذخیره نماید و در صورت نیاز مجددا آن را به حافظه اولیه آورده ،مورد استفاده قرار دهد .انواع مختلفی از حافظه های کمکی وجود دارد که متداول ترین آنها دیسک مغناطیسی (Magnatic disk) و cd می باشند .

دیسک مغناطیسی صفحه ای است دایره ای شکل که اطلاعات به صورت دایره های متحد المرکز بر روی ان قرار می گیرند .هر دایره شیار (track) نام دارد که خود به چند بخش به نام کمان یا قطاع (sector) تقسیم و مجموعه ای از کمان ها نیز کلاستر (cluster) را تشکیل می دهند .

برای استفاده از دیسک ها دستگاهی به نام دیسک گردان  لازم است که هم خواندن اطلاعات از دیسک و هم برای نوشتن اطلاعات بر روی آن به کار می رود عمل خواندن و نوشتن به وسیله ی نوک خواندن و نوشتن (Read Write head) صورت می گیرد که در دیسک گردان قرار دارد .

جای شکل

دیسک های مغتاطیسی به دو شکل مورد استفاده قرار می گیرند که عبارتند از :دیسک سخت (hard disk) و دیسک لرزان (floppy disk)

1)          دیسک سخت

این نوع دیسک دارای جنس سخت و محکم است و از قبل در دیسک گردان

مخصوص خود دیسک گردان سخت (hard disk drive) قرار داده شده ،معمولا در واحد سیستم نصب می شود .سرعت دستیابی (Access) به اطلاعات و ظرفیت آن زیاد است دیسک سخت معمولا از چند دیسک کوچک

تشکیل یافته  که همگی حول یک محور عمودی دوران می کنند نوک خواندن نوشتن (head) چند شاخه است و در لابه لای دیسک های حرکت افقی قرار دارد ،به این ترتیب که در یک لحظه شیار های هم شعاع به شکل استوانه (cylinder) مورد دستیابی قرار می گیرند .

جای شکل

2)          دیسک لرزان

     این نوع دیسک که به آن دیسکت (diskette) نیز گفته می شود از جنس پلاستیک نازک است و در پوشش مربع شکل قرار دارد برای استفاده از دیسک گردان مخصوص خود (دیسک گردان)فلاپی ((Floppy Disk Drive (FDD) قرار داد و پس از استفاده آنرا از دیسک گردان خارج نمود .

CD  از نظر فیزیکی دارای سه لایه دایره ای شکل است که روی هم قرار می گیرند که دو لایه پلاستیک نازک  در بالا و پایین و یک لایه فلز است مخصوص در وسط .

اطلاعاتی که ما می خواهیم روی لایه ی فلزی در یک طرف آن  ذخیره می شود و دو لایه پلاستیکی از این لایه فلزی محافظت می کند  چگونگی ذخیره اطلاعات روی CD  به صورت زیر است :

از CD-writter  برای این منظور استفاده می شود به صورتی که CD را درون آن قرار داده و اطلاعاتی که می خواهیم بر روی CD ذخیره شود رابه  کامپیوتر می دهیم .کامپیوتر این اطلاعات را که به صورت صفر و یک است به writter  می فرستد  درون writter لنزی وجود دارد که از این لنز نور لیزر بیرون می آید و می توان با آن نور لیزر لنز سطح فازی را سوراخ کرد و این سوراخ به حدی ریز است که با چشم قابل دیدن نیست  اما آیا باید تمام سطح CD سوراخ شود .خیر  زیرا در این صورت CD می سوزد  پس کجا ها باید سوخته شود .گفتیم که اطلاعات به صورت صفر و یک بهwritter می رسد writer  به ازای هر یک ولتاژ تولید می کنند و لنز با توجه به این ولتاژ می فهمد که باید سوراخ کند در ضمن writer به ازای هر صفر ولتاژ دیگری تولید می کند  که writer با این ولتاژ می فهمد که نباید سوراخ کند.

این سوراخ کردن نکردن ها ادامه می یابد  تا زمانی که اطلاعات ما تمام شود دقت این اطلاعات به صورت دایره هایی متحد المرکز که از درون CD به طرف بیرون شروع به ذخیره می شود .حال برای بازخوانی اطلاعات روی یک CD از CD-ROM قرار گرفت لنز از درونی ترین دایره شروع می کند و با نور لیزری که ضعیف شده و نمی تواند بسوزاند نوری به سطح CD می تاباند اگر نور بازتاب داشته باشد یعنی اینکه سوراخ نشده است و یعنی اینکه صفر است و اگر نور بازتاب داشته باشد یعنی اینکه سوراخ شده است و یعنی اینکه یک است و به همین ترتیب اطلاعات به صئرت صفر و یک استخراج و به کامپیوتر فرستاده می شود.

4)کارت گرافیکی(VGA)

بردی است که دارای قطعات الکترونیکی (دیود،خازن ،مقاومت،...)که باعث ایجاد نمایش تصاویر و قابل دیده شدن آنها بر روی صفحه نمایش می شود .

5)کارت صوتی:()

بردی است که دارای قطعات الکترونیکی (دیود،خازن،مقاومت،...)که باعث ایجاد صدا و قابل شنیده شدن صدا توسط بلندگو(speaker) می شود.

6)مودم(modem)

وسیله ای برای ایحاد و برقراری کار با اینترنت از طریق تلفن یا خط اینترنت که بردی است دارای قطعات الکترونیکی (دیود،خازن...)

کارهای انجام شده در طول دوره کارآموزی

1)سخت افزار کامپیوتر

2)فرمت کردن در Dos

3)FDISK کردن  در Dos

4)نصب ویندوز و نصب کارت های  صوتی و گرافیکی  و مودم و...

فهرست مطالب

شنایی بامکان کارآموزی1

واحدهای اساسی درکامپیوتر2

دیسک سخت ودیسک لرزان5

کارت گرافیکی7

کارت شبکه ، منبع تغذیه ، پنکه8

مانیتور9

بلند گو،صفحه کلید ، ماوس، چاپگر10

SCANER11

وسایل درون CASE12

وسایل بیرون CASE12

CPU.RAM.IDE14

نصب CPU18

قالب بندی دیسک21

فرمان FORMAT22

نگاهی عمیق تربه فرمان FORMAT        27

فضای داده های دیسک        32

فرمان SCANDISK       35

رفع اشکالهای احتمالی دیسک       39

بررسی دیسکهای فشرده      40

فرمان FDISK      41

محل نگهداری اطلاعات جدول پارتیشن     43

شروع کارباFDISK     44

ایجاد پارتیشن DOS     45

ایجاد درایومنطقی درپارتیشن گسترش یافته     48

تعویض پارتیشن فعال     49

چگونگی حذف یک پارتیشن    50

چگونگی انتخاب دیسک سختر    51

چگونگی نشان دادن وضعیت پارتیشن    53

سیتم عامل چیست   53

منابع مورد استفاده 73

 


دانلود با لینک مستقیم


گزارش کارآموزی کامپیوتر در شرکت آوا پژوهش مرکزی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.