گزارش کارآموزی مدیریت صنعتی - مراحل تهیه و تولید در یک کارخانه 200ص
1 ـ 1 ـ سیستم
سیستم مجموعهای از اجزا و روابط میان آنها که توسط ویژگیهای معین به هم وابسته یا مرتبط میشوند و این اجزاء با محیطشان در تبادل میباشند و یک کل را تشکیل میدهند. سیستم دارای مرزبندی مشخصی میباشد که آن را از سایر سیستمها قابل تمیز میسازد و در همان حال هر سیستمی جزیی از یک سیستم بزرگتر به شمار میآید و با آن در ارتباط است. مجموعه اجزا هر سیستم با هم در ارتباط و تعامل بوده و ترکیب اجزاء در قالب سیستم متفاوت با مجموع سادهی اجزاء آن میباشد سیستم برای بقای خود با محیطاش در ارتباط است و ضمن تأثیرپذیری از آن بر آن تأثیر میگذارد. هر سیستم شامل یک سری خرده سیستم یا sub.s میباشد که به آن جعبه سیاه هم میگویند.
1 ـ 2 ویژگیهای سیستم
خواص، اجزا، عناصر و روابط درون هر سیستم را ویژگیهای آن سیستم گویند. ویژگیهای یک سیستم را به دو نوع کلی تقسیم میکنند:
1 ـ 2 ـ 1 توصیفی: ویژگیهایی هستند که یک موجودیت را آن گونه که هست توصیف میکند.
1 ـ 2 ـ 2 همراه: ویژگیهایی هستند که مطرح شدن یا نشدن آنها برای توصیف جنبههای مورد نظر از یک موجودیت تفاوتی نداشته باشد.
1 ـ 3 محیط سیستم
محیط هر سیستم شامل آن چیزهایی است که خارج از کنترل کامل سیستم میباشد ولی به گونهی بر عملکرد آن تأثیر بگذارد.
1 ـ 4 انواع سیستمها
1 ـ 4 ـ 1 ـ سیستم بسته: سیستمی است که عملیات خودش را به طور خودکار از طریق ابزار واکنش نسبت به اطلاعات تولید شده توسط خود کنترل یا تعدیل میکند یا به عبارتی دارای یک نیروی خودکنترلی است.
1 ـ 4 ـ 2 سیستم باز: سیستمی است که با محیط اطراف خود تبادل انرژی، ماده، اطلاعات دارد.
این کارخانه نوعی سیستم باز میباشد که در واقع با محیط اطرافش در تبادل است، اما سیستم باز دارای یک سری ویژگیها میباشد که در ذیل به شرح آن میپردازیم:
الف/ آگاهی نسبت به محیط: هر سیستم مرزی دارد که آن را از محیط اطرافش مجزا میکند. مرزها شروع و پایان هر سیستم یا خرده سیستم را مشخص میکند، مرز یک سیستم ممکن است ماهیت فیزیکی یا غیر فیزیکی داشته باشد.
ب/ موازنهی میان فعالیتهای انطباقی و نگهدارنده: سیستمهای باز همواره میان این دو دسته از فعالیتها که اغلب با هم تضاد دارند موازنه ایجاد میکند. در نتیجهی این فعالیتها تغییرات سریعی که ممکن است سیستم را از حالت تعادل خارج کند ممانعت میشود.
ج/ حرکت به سوی رشد و توسعه: سیستم برای جلوگیری از بینظمی در ورود انرژی به خود حتیالمقدور تعادل و تبادل انرژی را حفظ کرده و حالتی از ثبات نسبی را ایجاد میکند.
د/ همپایانی: مفهومش این است که برای انجام هر کار شیوههای گوناگونی وجود دارد، به بیان دقیقتر هر سیستم میتواند از طرق گوناگون و وضعیتهای متفاوت به هدف نهایی خود برسد.
ه./ آنتروپی منفی: در حالت کلی آنتروپی کهولت و بینظمی در یک سیستم میباشد. سیستمهای باز با خاصیت داشتن آنتروپی منفی میتوانند خود را ترمیم کرده و با حفظ ساختار خود زنده بمانند، حتی با وارد کردن انرژی اضافی رشد کنند.
و/ تبعیت از یک الگوی دایرهای یا تناوبی: سیستمهای باز با دورههای متناوبی از حوادث سر و کار دارند به این ترتیب که بازدادههای سیستم، تغییرکنندههای دادههای جدیدی هستند که تکرار دوره تناوب ممکن است.
خ/ بازخورد: سیستمهای باز به طور مستمر اطلاعاتی را از محیط دریافت میکنند. وجود این اطلاعات به تنظیم روابط سیستم با محیط کمک کرده و امکان انجام اقدام اصلاح را فراهم میکند. بازخورد به دو نوع تقسیم میشود:
1. خ سیستم بازخورد مثبت (positive Feedback): سیستمی است که فرآیندهای رشد را ایجاد و تقویت میکند. در این نوع سیستمها عملکرد نتیجهای را به همراه خواهد داشت که بتواند مولد عملکرد بیشتری برای آینده باشد.
2. خ سیستم بازخورد منفی (Negative Feedback): سیستمی است که نسبت به عدم تحقق هدف واکنش نشان میدهد.
مقدمه 1
فصل اول: سیستم 14
1-1- سیستم 14
1-2- ویژگی های سیستم 14
1-3- محیط سیستم 15
1-4- انواع سیستم 15
1-5- شمای سیستم 16
1-6- آرایش درونی سیستم 20
1-7- سیستم کارخانه پیروزی 21
فصل دوم: طرح ریزی و مدیریت کارخانه 39
2-1- روش کلی برنامه ریزی وجایابی کارخانه 40
2-2- استقرار کارخانه ها و ساختمان های صنعتی 42
2-3- طراحی ساختمان و ساخت آن 47
2-4- مسایل خدماتی کارکنان 56
2-5- طرح ریزی شرایط کاری 63
2-6- هزینه 80
2-7- انرژی 82
2-8- انواع فرآیندهای تولیدی 83
2-9- تعیین ظرفیت تولیدی 87
2-10- تجزیه و تحلیل رابطه ی فعالیت ها 89
2-11- شمای کارخانه ی پیروزی 90
فصل سوم: مواد و محصولات 92
3-1- موجودی 92
3-2-دوره (سیکل) محصول 100
3-3- برگشت مجدد در طراحی فرآیند تولیدی 106
3-4- مواد و فرآیندها 3-5- طبقه بندی کردن مواد 111
3-5- طبقه بندی کردن مواد 120
فصل چهارم: خرید 126
4-1-خرید 126
4-2- انواع قیمت و حمل کالای خریداری شده 134
4-3- مز ایده و مناقصه 135
4-4- مدیر تدارکات 138
فصل پنجم: انبار 140
5-1- انبار 141
5-2- سازمان انبار 142
5-3- روش های انبار کردن 143
5-4- انبار کردن محصولات 147
5-5- انبار تعمیرات و مواد اولیه 154
5-6- وظایف انباردار 156
5-7- منابع ورود کالا به انبار 157
5-8- معرفی برخی فرم ها 158
فصل ششم: ایمنی 169
6-1- ایمنی 169
6-2- حوادث 172
6-3- ایمنی برق 175
6-4- حریق 180
7-4- انواع سم 182
فصل هفتم: نظام های کاری 185
7-1- سیستم های نوبت کاری 185
7-2- جمعیت انسانی 186
7-3- استراحت 187
7-4- کار یکنواخت 189
فصل هشتم: بسته بندی، بازرسی ، حمل و نقل 193
8-1- بسته بندی 193
8-2- بازرسی 195
8-3- اساس آنالیز سیستماتیک حمل و نقل 197
خلاصه 207
فهرست منابع و مأخذ 210
خلاصه:
در این پروژه هدف آن است که کلیه مراحل تهیه و تولید در یک کارخانه (کارخانه صنعتی پیروزی) با کلیه جزئیات ارائه شود و امید است که بتوان با در نظر گرفتن محدودیتها و امکانات این پروژه را به نحو احسن ارایه کنم؛ با توجه به این که میدانیم این کارخانه یک کارخانهی تولیدی میباشد یعنی کالاهای مصرفی یا بادوام را با به کار گرفتن سرمایه و نیروی انسانی و با استفاده از ابزارها، ماشینآلات و تجهیزات میسازد و تولید میکند و این تولیدات خود را به مؤسسات بازرگانی یا مستقیماً به مصرفکنندگان میفروشد.
گزارش کارآموزی مدیریت صنعتی