فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله سیاه سرفه (بیماری های شایع دوران کودکان )

اختصاصی از فی لوو دانلود مقاله سیاه سرفه (بیماری های شایع دوران کودکان ) دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله سیاه سرفه (بیماری های شایع دوران کودکان )


دانلود مقاله سیاه سرفه (بیماری های شایع دوران کودکان )

سیاه سرفه یکی از خطرناک ترین بیماری های کودکان بخصوص در سنین زیر یک سال است. این بیماری توسط یک باکتری به نام بوردتلاپرتوسیس ایجاد می شود. این باکتری سبب انسداد مجاری هوایی توسط ترشحات مخاطی ( موکوس ) می گردد. شروع این بیماری به صورت یک سرماخوردگی معمولی همراه با سیاه سرفه است. به تدریج سرفه ها شدیدتر شده و به صورت حمله ای بروز می کنند و سبب دشواری تنفس می گردند. به دنبال یک حمله شدید سرفه ( که می تواند حتی تا یک دقیقه نیز طول بکشد ) ، کودک یک دم صدا دار را انجام می دهد که اصطلاحاً Whoop نامیده می شود و بر اثر ورود هوا به داخل حنجره ی متورم ایجاد می شود. در بچه های کوچکتر که قادر به تنظیم تنفس خود نیستند، این مشکل می تواند کـُشنده باشد. گاهی اوقات به دنبال یک حمله سرفه، استفراغ  رخ می دهد. فاز سرفه در این بیماری می تواند تا ده دقیقه نیز به طول بیانجامد. همچنین احتمال ابتلا به سایر عفونت های تنفسی مثل پنومونی ( ذات الریه ) یا برونشیت به دنبال این بیماری وجود دارد.

امروزه با تزریق واکسن سیاه سرفه شیوع این بیماری کاهش یافته است . عوارض واکسن که عبارت اند از  درد محل تزریق، تورم و قرمزی و واکنش های سیستمیک مثل تب، گریه مداوم ، گیجی و استفراغ، بسیار به ندرت دیده می شود. این عوارض در طی چند ساعت پس از تزریق واکسن مشاهده می شوند و خود بخود و بدون بر جای گذاشتن عارضه ای پایدار برطرف می شوند. همچنین ممکن است از هر 1750 نفر دچار تشنج شود. تشنج معمولاً 48 ساعت پس از تزریق واکسن رخ می دهد و خود به خود محدود شونده است و تقریباً در تمام موارد در کودکان تب دار دیده می شود. این عارضه در کودکانی که سابقه فامیلی تشنج دارند بیشتر رخ می دهد اما سبب بروز صرع ( حملات تکرار شونده تشنج در سال های بعد ) و یا عارضه مغزی پایدار نمی شود.

سیاه سرفه بیماری جدی و خطرناکی است و بخصوص در بچه های کوچک می تواند سبب کاهش دریافت اکسیژن در طی حملات سرفه شود. همچنین خطر آسیب ریه و عفونت های مکرر ریوی وجود دارد. موارد منع مصرف واکسن سیاه سرفه:  سابقه فامیلی تشنج- سابقه فامیلی عوارض به دنبال واکسن- سابقه فامیلی مرگ ناگهانی نوزاد- در کودکانی که یک بیماری عصبی زمینه ای شناخته شده یا مشکوک دارند.

علائم احتمالی:

- علائم سرماخوردگی شامل تب، آب ریزش بینی ، درد و کوفتگی.

- سرفه های قطاری همراه با تلاش کودک برای تنفس و علامت Whoop ( دم صدادار )،

- استفراغ به دنبال حملات سرفه،

- بی خوابی به دنبال سرفه های مکرر در شب.

نخستین اقداماتی که شما می توانید انجام دهید:

1- اگر سرماخوردگی کودک بهبود نیافت و سرفه های وی بدتر شد، او را در بستر بخوابانید و با پزشک تماس بگیرید؛

2- اگر مشکوک به سیاه سرفه در کودک هستید، هر چه سریعتر با پزشک تماس بگیرید؛

3- اگر مشکوک به سیاه سرفه در کودک هستید تا قبل از مشاوره با پزشک، از رفتن وی به مدرسه ممانعت کنید؛

4- اگر کودک دچار حملات سرفه قطاری شده ، او را مستقیم بنشانید و کمی به جلو خم کنید، سپس ظرفی را زیر دهان وی قرار دهید تا بتواند خلط خود را خارج کند.

اقداماتی که پزشک انجام می دهد:

- پزشک برای کاهش شدت سرفه و کم کردن دوره سرایت بیماری، یک آنتی بیوتیک تجویز می کند. با این حال مشکل عمده این است که تشخیص سیاه سرفه در مراحل اولیه آن مشکل است و درمان دارویی نیز باید در مراحل اولیه شروع شود تا اثر بخشی لازم را داشته باشد؛

بچه های کوچک مبتلا به سیاه سرفه باید به طور دقیق تحت نظر باشند، از این رو ممکن است لازم باشد که این بیماران به بیمارستان فرستاده شوند تا تحت مراقبت باشند و دچار کم آبی و کمبود اکسیژن نشوند.

اقداماتی که شما می توانید برای کمک به کودک انجام دهید:

در طی یک حمله سرفه، کودک را همان طور که گفته شد بنشانید و سعی کنید او را آرام نگهدارید زیرا اضطراب و وحشت، حملات سرفه را بدتر می کند. همچنین کودک را تشویق کنید تا خلط خود را خارج کند زیرا این کار به پاک سازی مجاری تنفسی کمک می کند؛

- اگر کودک به دنبال یک حمله سرفه استفراغ کرد، پس از آن کمی غذا و مایعات به وی بدهید و او را مستقیم بنشانید تا به این ترتیب مواد ضروری و مایعات به بدن وی برسد؛

- تا زمان بهبود کامل اجازه بازی های سنگین به کودک ندهید ؛ زیرا فعالیت زیاد مجدداً حملات سرفه را تحریک کرده و وی را خسته می کند؛

- کودک را از دود سیگار و هوای آلوده دور نگه دارید؛

- بدون تجویز پزشک به کودک  داروی ضد سرفه ندهید؛

- در سیاه سرفه معمولاً در فواصل بین حملات سرفه، حال عمومی کودک خوب است. اگر بعد از پایان حملات سرفه، کودک بدحال به نظر برسد و یا به دشواری تنفس کند باید سریعاً با پزشک خود مشورت کنید زیرا ممکن است یک عفونت ثانویه مثل پنومونی یا برونشیت وجود داشته باشد.

سیاه سرفه بیماری عفونی حادی است که شدیداً مسری بوده و شدت عارضه در این بیماری در ریه ها و به شکل برونشیت می باشد .

بچه ها معمولاً در اثر تماس مستقیم با بیماری که علائم سیاه سرفه را دارد ، مبتلا می شوند . در بعضی مواقع شخص بالغی که بیماری را به شکل خفیف دچار شده و برایش تشخیص سیاه سرفه داده نشده نیز عامل بیماری می شود . حاملین و ناقلین باسیل سیاه سرفه بدون علامت وجود ندارند .

شدت انتقال در زمانی که بیمار در مرحلة علائم اولیه است بیشتر بوده و تا زمان شروع سرفه های حمله ای وجود دارد ( حدود 4 هفته از شروع بیماری ) .

عوارض و مرگ و میر در بچه های کوچک بیشتر است . 50% بچه های زیر یک سال معمولاً نیازمند بستری در بیمارستان هستند . بیشترین مرگ و میر ( یک در هزار مورد ) در بچه های زیر 6 ماه سن بوده است .

بعد از بهبودی بیماری ، ایمنی کامل به دست می آید . عفونت مجدد ممکن است از یک سال تا چند دهه بعد دیده شود که معمولاً بسیار خفیف است . ایمنی بدست آمده پس از تزریق واکسن معمولاً بعد از 5 تا 10 سال از بین می رود و بسیاری از بالغین جوان مستعد ابتلا به سیاه سرفه هستند و احتمالاً شیوع سیاه سرفه در این افراد زیاد است ولی چون خیلی خفیف می باشد بدون تشخیص باقی می ماند .

Bordetella Parapertusis یک بیماری مشابه سیاه سرفه ، ولی خفیف تر در مرکز اروپا ایجاد می کند .

Bordetella pertusis میکروبی است که به اپی تلیوم مژک دار پوششی دستگاه تنفسی چسبیده و تکثیر پیدا می کند و نفوذ عمقی به داخل نسج ندارد ، علت ایجاد بیماری ساخته شدن چند نوع توکسین توسط باکتری می باشد که قوی ترین آن سم پرتوسیس است که عامل ایجاد لنفوسیتوز و بسیاری از علائم دیگر سیاه سرفه می باشد .

شامل 21 صفحه فایل word قابل ویرایش


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله سیاه سرفه (بیماری های شایع دوران کودکان )
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.