فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله اخلاق پیامبر اعظم(ص) و مدیریت

اختصاصی از فی لوو دانلود مقاله اخلاق پیامبر اعظم(ص) و مدیریت دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله اخلاق پیامبر اعظم(ص) و مدیریت


دانلود مقاله اخلاق پیامبر اعظم(ص) و مدیریت

 

مشخصات این فایل
عنوان: اخلاق پیامبر اعظم(ص) و مدیریت
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 9

این مقاله درمورد اخلاق پیامبر اعظم(ص) و مدیریت می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله اخلاق پیامبر اعظم(ص) و مدیریت می خوانید :

عدالت ورزی
عدل چنان جایگاهی در زندگی انسانی دارد که همه چیز با آن سنجیده می شود.
عدالت ، اصلی اساسی است که هدف از فرستادن پیامبران و کتاب های آسمانی نیز دست یابی به آن است. عدالت ارزش ذاتی دارد و سلامت همه چیز به آن است. از این رو، خداوند دستور می دهد که بر پا کنندۀ قسط و عدالت اجتماعی باشید :
« ای کسانی که ایمان آورده اید! بر پادارندگان پیوستۀ عدالت باشید »
بر اساس همین اصل است که پیام آور عدالت و رسول هدایت می فرماید :
« ساعتی عدالت، از هفتاد سال عبادتی که شب هایش به نماز شب و روزهایش به روزه بگذرد، بهتر است»
اگر عدالت برقرار نشود، جامعه، جولان زورمندان ، ستمگران و غارتگران می شود. در چنین میدانی، فضیلت ها و ارزش ها به دست فراموشی سپرده خواهد شد. ارزش یک جامعه به میزان دادگری و دادخواهی است. علی(ع) می فرماید :
« من بارها از رسول خدا (ص) این سخن را شنیدم : ملتی که حق ضعیفان را از زورمندان با صراحت نگیرد، هرگز پاک و پاکیزه نمی شود و روی سعادت را نمی بیند.»

آن حضرت مامور برپایی قسط بود :
« بگو پروررگارم به قسط فرمان داد»رسول خدا (ص) ، مظهر کامل عدالت بود،  ایشان می فرمود :
« خداوند مرا به نه چیز سفارش کرده است : .... و عدالت در خشنودی و خشم »
از ابوسعید خدری نقل شده است که در یکی از روزها پیامبر سرگرم تقسیم مالی میان ما بود. ذو الخویصره که مردی از بنی تمیم بود، گفت : یا رسول الله، با عدالت تقسیم  کن. حضرت فرمود : « وای بر تو ! اگر من عدالت نداشته باشم، چه کسی به عدالت رفتار می کند؟ اگر من عادل نباشم ،  تو زیان دیده ای»
آن حضرت عادل ترین مردم بود و 23 سال رسالت برای آن بود که عدالت در همۀ ابعادش آشکار شود. امیر مؤمنان علی (ع) در توصیف آن حضرت می فرماید :
« دین حق را به حق آشکار کرد. از نادرستی ها و باطل هایی که سر و صدا به  راه انداخته بودند، جلوگیری کرد و صولت گمراهی ها را درهم شکست. همان گونه که با تمام قدرت، سنگینی بار رسالت را تحمل کرد، به فرمان حق قیام کرد و به سرعت در راه رضا و خشنودی او گام برداشت. حتی یک قدم هم عقب ننشست. اراده محکمش بود. آنچنان در اجرای فرمان خدا کوشش کرد که شعلۀ فروزان حق را آشکار و راه را برای جاهلان روشن ساخت. دل هایی که در فتنه و گناه فرو رفته بودند، به واسطۀ او هدایت شدند، و پرچم های حق را برافراشت. او دارای منطق عادلانه و طریقی جدا کننده حق از باطل بود»
با اجرای عدالت، مردم بی نیاز می شوند و فقر و ناداری از  میانشان رخت برمی بندد. به اعتقاد پیامبر عدالت، وجود فقر و مسکنت نشانۀ بی عدالتی اقتصادی است. از همین رو می فرمود :
« بی گمان، خداوند روزی بینوایان را در اموال و دارایی توانگران قرار داده است. پس اگر گرسنه وبرهنه ماندند، بر اثر گناهان توانگران است و حقی است بر خدا که آنان را در آتش دوزخ سرنگون سازد»

قانون گرایی
در آخرین روزهای زندگی رسول خدا (ص) مردم شاهد صحنه ای شگفت بودند تا همگان برای همیشه بدانند که در برابر قانون یکسانند. پیامبر خدا (ص) در آن روز در حالی که بیماری اش شدت یافته بود و فضل بن عباس و علی بن ابی طالب زیر بغلش را گرفته بودند، به سختی راه می رفت. با این حالت وارد مسجدشد و بر منبر رفت و آخرین سخنانش را با مردم چنین بیان کرد :
« مردم! من خدایی را که جز او خدایی نیست ، در برابر شما می ستایم، هر که در میان شما حقی بر من دارد، اینک من اگر بر پشت کسی تازیانه ای زده ام، این پشت من است ، بیایید و بر آن تازیانه بزند. اگر کسی را دشنام داده ام، بیایید دشنامم دهد. زنهار که دشمنی در سرشت نزد من کسی است که اگر حقی بر من دارد، از من بستاند یا مرا حلال کند تا خدا را که دیدار می کنم، پاک و پاکیزه باشم. چنین می بینم که این درخواست، مرا کافی نیست و لازم است چند بار در میان شما برخیزیم و آن را تکرار کنم»
سپس از منبر فرود آمد ، نماز ظهر را گزارد و باز به منبر بازگشت و همان سخن را تکرار کرد. رسول خدا(ص) جلوۀ تام رحمت الهی بود. هرگز کسی را نیازرده بود و حقی را پای مال نکرده بود. بر خلاف مساوات و عدالت عمل نکرده بود. در اجرای قانون، ملاحظۀ این و آن را نکرده و جز برای خدا خشمگین نشده بود. با این حال، اکنون به گاه پیوستن به رفیق اعلی، اصرار داشت کوچک ترین حقی از مردم بر گردنش نباشد و مساوات در برابر قانون را در برترین درجه اش تحقق بخشد. مردی برخاست و گفت : ای رسول خدا ! سه درهم نزد تو دارم ! پیامبر فرمود : فضل ! به او بده . فضل آن را پرداخت و مرد نشست و آن گاه فرمود :
« مردم هر کس مالی از کسی نزدش هست، باید آن را بپردازد و نگوید رسوایی دنیاست. بدانید که بی شک، رسوایی های دنیا آسان تر از رسوایی های آخرت است»
مردی دیگر برخاست و گفت : ای رسول خدا ! سه درهم نزد من است که در راه خدا به کار زده ام. پیامبر (ص) فرمود : « چرا به کار زدی ؟ » گفت : بدان محتاج بودم. فرمود : « فضل ! آن را از وی بستان » مردی برخاست و گفت : « ای رسول خدا ! در فلان جنگ بر شکم من تازیانه ای زدی! پیامبر پیراهنش را بالا زد و از مرد خواست تا بیاید و قصاص کند. مرد پیش و خود را به سینه و شکم برهنه پیامبر افکند و جای قصاص را بوسید»
آن حضرت بدین وسیله نشان داد که پیامبر خدا در برابر قانون هیچ امتیازی بر مردم عادی ندارد.

بخشی از فهرست مطالب مقاله اخلاق پیامبر اعظم(ص) و مدیریت

چکیده مقاله :
احترام به دیگران
همسایه داری
درک جوانان
صلۀ رحم
رعایت حقوق دیگران
تعاون و همیاری
دانش پروری
عدالت ورزی
قانون گرایی

 

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله اخلاق پیامبر اعظم(ص) و مدیریت
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.