
لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه2
زیستشناسی قارچ عامل بیماری زنگ گندم
زنگ زرد گندم به اسامی زنگ نواری و زنگ خطی نیز نامیده میشود. عامل زنگ زرد گندم قارچی است به نام Puccinia striformis F.SP tritici.
زنگ زرد بعد از برداشت گندم در اوایل تابستان میتواند روی گندمهای مزارع دیرکاشت واقع در مناطق مرتفع، گندمهای خودرو (حاصل از ریزش بذر در موقع برداشت) یا روی علفهای هرز خانواده گندمیان به حالت فعال باقی مانده و در پاییز اوردیوسپورهای آن توسط باد روی گیاهچههای جدید گندم منتقل میشود. اگر در این زمان درجه حرارت، رطوبت و بارندگی برای جوانهزنی و نفوذ اوردیوسپورهای قارچ فراهم باشد، اولین آلودگی به طور پراکنده در مزراع ایجاد میشود که هر چه درجه حرارت و درصد رطوبت در طول تابستان کمتر باشد، اسپورزایی زنگ بیشتر و آلودگی پاییزه افزایش پیدا میکند، ولی تابستان گرم و طولانی سبب کاهش جمعیت اوردیوسپورهای قارچ عامل بیماری برای ایجاد آلودگی پاییزه میشود.
تحقیق در مورد برنج