فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله حقوق کارگران

اختصاصی از فی لوو دانلود مقاله حقوق کارگران دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله حقوق کارگران


دانلود مقاله حقوق کارگران

 

مشخصات این فایل
عنوان: حقوق کارگران
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 35

این مقاله درمورد حقوق کارگران می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله حقوق کارگران می خوانید :

استثناعات زمان کاری :
1.    کارهای شخت و زیان آور :
کارهایی است که در آنها عوامل فیزیکی ، شیمیایی ، میکانیکی ، بیولوژیکی ، محیط کار غیر استاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالا تر از ظرفیتهای طبیعی ( جسمی و روانی) با بکار گیری تمهیدات فنی ، مهندسی ، بهداشتی و ایمنی و .... صفت سخت و زیان آور بودن را از آن مشاغل کاهش یا حذف نمود .
ساعات کار چنین کارگرانی 6 ساعت  در روز  و 36 ساعت در هفته می باشد ( ماده 52 قانون کار ) همچنین ارجاع کار اضافی به چنین کارگرانی ممنوع است (ماده 61 قانون کار ) 2- کارگر نوجوان
کارگر نوجوان کارگری است که سن او بین 15 تا 18 سال باشد میزان ساعت کار کارگر نوجوان نیم ساعت کمتر از ساعات کار کارگران معمولی است (ماده 82 قانون کار) با این وصف ساعات کار روزانه کارگر نوجوان 5/7 ساعت و هفتگی 41 ساعت میباشد.موضوعی که اشاره شد مربوط به کارهای عادی است نظر به اینکه ارجاع کارهای سخت و زیان آور به کارگر نوجوان ممنوع می باشد و همچنین ارجاع اضافه کاری و همچنین کار در شب نیز برای چنین کارگرانی ممنوع بوده و تخلف از آن مستلزم تعقیب کیفری نیز میباشد.
3. کارآموز
افرادی را در محدوده سنی 15 تا 18 سال شامل می شود که به کار آموزی توام با کار حد اکثر به مدت سه سال اشتغال دارند ساعات کار این دسته از کار آموزان از 6 ساعت در روز تجاوز نخواهد کرد (ماده115 قانون کار) .
4. کارنوبتی
کار نوبتی عبارت است از کاری که در طول ماه گردش دارد بنحوی که نوبت های آن در صبح و عصر و شب واقع می شود در کار نوبتی ممکن است ساعات کار از 8 ساعت در شبانه روز و 44 ساعت در هفته تجاوز نماید لکن جمع ساعت کار در چهار هفته متوالی نباید از 176 ساعت تجاوز کند ( مواد 55 و 57 قانون کار ) .
قابل ذکر است که کار شب به کاری اطلاق می شود که زمان آن بین ساعت 22 ت 6 بامداد قرار گیرد .
5. کار متناوب
کاری است که نوعاً در ساعات متوالی انجام نمی یابد بلکه در ساعات معینی از شبانه روز صورت می گیرد .فواصل بین کار در اختیار کارگر است و ساعات کار ، فواصل تناوب و نیز اضافه کاری از هنگام شروع تا خاتمه نباید جمعاً از 15 ساعت در شبانه روز بیشتر باشد.


اضافه کاری
ارجاع کار اضافی ضمن نیاز به موافقت کارگر ، مستلزم پرداخت مزد ساعات کار اضافی باضافه 40% خواهد بود که سقف آن در شرایط عادی 4 ساعت در روز تعیین شده است .
تعطیلات و مرخصی ها
یکی از روشهای حمایت از کارگر و نیروی کار او همچنین صیانت از توان کارگر در برابر فرستیش ناشی از کار ، بهره گیری از تعطیلات و مرخصی هاست .
الف) تعطیلات هفتگی
تعطیل یک روز در هفته از زمانهای بسیار دور ریشه در کذهب و آداب و رسوم مردم داشته به نحوی که کلیمیان روز شنبه و مسیحیان روز یک شنبه را تعطیل هفتگی اعلام می دارند در دین مبین اسلام نیز جمعه گرامی داشته شده و در آیه مبارکه 9 سوره جمعه مسلمانان را در روز جمعه به سوی یاد کردن خداوند متعال می طلبد و اصل هفدهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تعطیل هفتگی را روز جمعه اعلام نموده و در ماده 62 قانون کار نیز مقید است . روز جمعه تعطیل هفتگی کارگران با استفاده از مزد است .
چنانچه ضرورت اقتصاد نماید کارگر با توجه به نوع کار در روز جمعه اشتغال داشته باشد مثل کارگران امور آب ، برق ، اتوبوس رانی که اجباراً لازم است تعدادی از کارکنان مؤسسات مذبور روز جمعه فعالیت داشته باشند ، باید برای آنان روز دیگری از هفته را به عنوان تعطیل و با استفاده از مزد تعیین گردد ضمن اینکه چنین کاگرانی بواسطه انجام کار در روز جمعه 40 % اضافه بر مزد دریافت می نمایند لذا توافق کارگر و کارفرمایان در جایگزین ننمودن روز تعطیل دیگر به جای جمعه نبوده و معتبر نیست و بهرمند شدن کارگر از یکروز تعطیل اجباری است .

ب) تعطیلات رسمی
عالوه به تعطیلات هفتگی جمعه ، ما در تمامی ایامی که در کشور تعطیل رسمی می باشد ، کارگران از تعطیلی با استفاده از مزد بهره مند می باشند بر خلاف یکروز تعطیل هفتگی که اجباری می باشد ، در ایام تعطیل رسمی ، کاگر و کارفرما می توانند توافق نمایند کارگر از تعطیلی مذبور استفاده ننموده و به کار اشتغال داشته باشد دراین صورت در پرداخت حق الزحمه او مقررات کار اضافی اعمال می شود یعنی چنین کارگری مزد روز تعطیلی را خواهد گرفت ، بعلاوه مزد اضافی خود را با اضافه 40% دریافت خواهد نمود .
قابل به ذکر است روز 11 اردیبهشت هر سال که روز جهانی کاگر می باشد نیز برای کارگران روز تعطیلی رسمی می باشد (ماده 63 قانون کار ) .
مرخصی ها
مرخصی هایی که به کارگران تعلق می گیرد چند دسته است :
الف) مرخصی استحقاقی
مرخصی استحقاقی کارگران که سالانه محاسبه شده و بر حسب نوع کار مدت استفاده متفاوت است .
مرخصی استحقاقی سالانه کاگران عادی که یکماه می باشد با احتساب جمعه ها 26 روز ( ماده 64 قانون کار ) .
مرخصی استحقاقی سالانه کارگران کار های سخت و زیان آور که پنج هفته است و با احتساب جمعه ها 30 روز ( ماده 65 قانون کار ) .
مرخصی ساعتی که کمتر از یکروز بوده و جمع ساعات آن از میزان مرخصی متعلقه کسر می شود ( ماده 70 قانون کار ) .
به این ترتیب که در کارهای عادی با جمع 8 ساعت مرخصی ساعتی و در کارهای سخت و زیان آور با جمع 6 ساعت آن یکروز مرخصی مقرر کسر خواهد شد و این مرخصی جزئی از مرخصی های مندرج در بند های 1و2و محسوب می شود .

در رابطه با مرخصی های استحقاقی مندرج در بندهای 1.2 اشاره شده لازم به ذکر است :
اولاً بجز جمعه چنانچه سایر تعطیلات رسمی در بین ایام مرخصی استحقاقی کاگران قرار می گیرد ، روز تعطیل مذبور جزء ایام مرخصی محاسبه نخواهد شد ( ماده 64 قانون کار ) .
ثانیاً چنانچه کارگر از این نوع مرخصی استفاده نکند صرفاً 9 روز آن در یکسال قابل ذخیره شدن است و مابقی آن قابل استفاده و قابل تبدیل به پول نخواهد بود و چنین تأسیسی به این منظور ایجاد شده که کارگر ترغیب شود از مرخصی مذبور استفاده و به امور شخصی و خانوادگی پرداخته و قوای جسمی و روحی او تجدید شود ، مرخصی های ذخیره کارگر در پایان قرار داد کار قابل تبدیل به پول بوده وجه مذبور به او و در صورت فوت به وارث وی پرداخت می شود ( ماده 66 و 71 قانون کار) .
ب) مرخصی بدون حقوق
مرخصی بدون حقوق کارگر تا دو سال مجاز است ( ماده 16 قانون کار ) .
چنانچه مرخصی بدون حقوق کارگر به منظور تحصیل باشد مرخصی تحصیلی نامیده می شود و تا دو سال دیگر یعنی جمعاً‌ 4 سال قابل تمدید است ( تبصره ماده 16 قانون کار ) .
مرخصی به منظور اداء حج واجب به مدت یکماه فقط برای یک نوبت (ماده 67 قانون کار ) البته به جای استفاده از مرخصی بدون حقوق چنانچه کارگر مرخصی استحقاقی طلبکار باشد و بخواهد ازآن استفاده کند مجاز است .
ج) مرخصی استعلاجی ، بارداری ، زایمان و شیردهی
مرخصی استعلاجی : هر گونه بیماری کارگر اعم از اینکه بیماری عادی ، ناشی از کار و یا بیماری ناشی از حوادث کار باشد مستوجب استفاده کارگر از مرخصی استعلاجی می باشد در برخی از کشور ها سقف زمانی برای مرخصی استعلاجی پیش بینی شده است . لیکن در کشور ما محدوده خاصی ندارد و می تواند تا سلامتی و اعاده به کار کارگر با معرفی نامه سازمان تأمین اجتماعی از کار افتادگی او به تشخیص کمیسیون های پزشکی پیش بینی شده در قانون تأمین اجتماعی و یا باز نشستگی بیمه شده ادامه یابد .
مرخصی بارداری و زایمان و شردهی : ماده 76 قانون کار میزان مرخصی بارداری و زایمان کارگران زن را 90 روز اعلام کرده است که در مورد زایمان توأمان 14 روز به مدت آن اضافه می شود .
د) مرخصی مربوط به حوادث زندگی

به موجب ماده 73 قانون کار ، کلیه کارگران در موارد ذیل برخورداری از سه روز مرخصی با استفاده از مزد هستند.
1. ازدواج دائم
2. فوت همسر ،‌پدر ، مادر ، فرزندان
تعلیق و خاتمه قرار داد کار
در قراردادهای کار هر گاه انجام تعهدات یکی از طرفین موقتاً متوقف شود ف تعلیق قرارداد کار حاصل می شود به شرطی که در قانون پیش بینی شده باشد ، بنا براین ارکان تعلیق قرار داد کار عبارتند از:
1. تعهدات یکی از طرفین متوقف شود .
2. این توقف موقتی باشد .
3. موارد تعلیق در قانون احصاء شده باشد .
لازم به ذکر است چنانچه تعلیق قرار داد به مفهوم مندرج در قانون حاصل شود پس از رفع موجبات تعلیق مجدداً روابط کارگر و کارفرما بر قرار و حقوق و تکالیف متقابل آنان که از قرارداد کار ناشی شده استمرار می یابند .
 
گفتار اول :
تعلیق قرارداد کار بدون پرداخت حقوق و مزایای ایام تعلیق عبارتند از:
1. خدمت نظام وظیفه ( ماده 19 قانون کار )
2. شرکت داوطلبانه کارگران در جبهه جنگ (تبصره 14 قانون کار ) .
3. مرخصی بدون حقوق کارگر و یا مرخصی تحصیلی ( ماده 16 قانون کار ) .
اعتصاب کارگران با شرط حضور در دادگاه ( ماده 142 قانون کار ) .
توقیف کارگر( بدون دخالت کارفرما ) که منجر به محکومیت او نشود (ماده 17 قانون کار )
گفتار دوم : تعلیق قرار داد کار پرداخت حقوق و مزایای ایام تعلیق
در موارد ذیل حقوق و مزایای ایام تعلیق قرارداد کار باید توسط کارفرما به کارگر پرداخته گردد .
1. توقیف کارگر به موجب شکایت کارفرما که منجر به محکومیت او نشود ( ماده 18 قانون کار ) .
2. اخراج غیر موجه کارگر ( به موجب مواد 29 و 165 قانون کار ) .
تعطیل کارگاه بواسطه احتمال وقوع حادثه یا بروز خطر به حکم مرجع قضایی ( ماده 105 قانون کار ‌).

بخشی از فهرست مطالب مقاله حقوق کارگران

 کنفرانس بین المللی کار :
اعلامیه جهانی حقوق بشر
تحولات حقوق کار در ایران
راز دخالت محدود دولت
2. دخالت پیشرفته دولت
مقدمه
گفتار اول : تعریف و جایگاه حقوق کار
مفهوم لغوی کار:
مفهوم لغوی حقوق :
الف ) ویژگی های حقوقی خصوصی :
گفتار دوم :ویژگی های حقوق کار
جهانی بودن حقوق کار:
- آمره بودن حقوق کار وارتباط آن با نظام عمومی:
:آزادی روابط دسته جمعی کار :
مراحل قانون کار
قرارداد کار
شرایط صحت قراردادکار:
معین بودن موضوع کار:
شرایط کار:
تکالیف وتعهدات کارفرما:
مزد کارگر وضوابط پرداخت آن:
شناسایی مزد وسایر عناوین مربوط
مزد به معنای خاص
مزد به معنای عام
1.مزد ساعتی یا گاه مزد
بخش دوم
مدت کار ، تعطیلات و مرخصی ها
می دهد .
میزان ساعت قانونی کار و مستثنیات آن :
استثناعات زمان کاری :
1.    کارهای شخت و زیان آور :
الف) تعطیلات هفتگی
ب) تعطیلات رسمی
الف) مرخصی استحقاقی
ب) مرخصی بدون حقوق
مرخصی بارداری و زایمان و شردهی
پایان کار در قرارداد کار معین
3. موارد قهری
. ترک کار :
مزایای پایان کار و حق سنوات


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله حقوق کارگران
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.