
لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه20
جنگل شناسی
واژه جنگلشناسی در حیطه علوم جنگل مفهومی چند جانبه داره . در واقع این واژه به عنوان معادلی فارسی برای چند مفهوم علمی قرار گرفته است . در یک تقسیم بندی کلی دو مبحث در تعریف این واژه قرار می گیرند ؛ یکی مفهوم ظاهری این واژه یعنی همان شناخت یا logy- و دیگری پرورش یا culture . در مبحث اول به سیستم جنگل ، پدیده های آن ، فرایندهای زیستی و غیر زیستی ، موجودات آن و... پرداخته می شود و در مبحث پرورش ، چگونگی دخالت انسان در فرایندهای زیستی جنگل برای دستیابی به اهدافش مورد نظر است . جنگلشناسی در این مفهوم معادل واژه لاتین silviculture قرار گرفته که فکر می کنم اصطلاح ”پرورش جنگل” مناسب تر باشد . علم سیلویکالچر شامل یکسری عملیات در مراحل مختلف سنی درختان جنگل چه در جنگلهای طبیعی که تحت طرح قرارگرفته اند و چه در جنگلکاریها ، فنون و پروسه های مختلف برداشت علمی درخت از جنگل ( گفتم علمی نگفتم صحیح ) و روشها و فنون تبدیل جنگل ( مثلا جنگل مخروبه و رو به انزوال به جنگل مولد ) می باشد . سالها علم سیلویکالچر مسیری رو طی کرد که منجر به تخریب کیفی بسیاری از جنگلها شد ، چند سالیست که بسیاری از جنگل شناسان و جنگلداران به اشتباه خود پی برده اند و سعی دارند این علم را با پیروی از طبیعت در مسیر صحیح قرار دهند . نمی دونم ؛ شاید هم یه مد جدید باشه !
و اما جنگلشناسی در مفهوم شناخت جنگل ؛ این مبحث در واقع همون سیر و سیاحت در دنیای جنگله . دونستن و آموختن از دنیای پیچیده جنگل . از شناخت و تقسیم بندی جنگلها در سطوح مختلف جهانی ، منطقه ای ، کشوری و ... و یا بطور جزئی تر تقسیم بندی جوامع مختلف گیاهی و خرد اقلیمها ( میکرو کلیما ) تا بررسی زندگی یک درخت یا یک حشره . اگه نوشته های من رو دنبال کرده باشید متوجه می شید که نوشته جنگلهای زربین ، جنگلهای هیرکانی ، جنگلهای بلوط غرب ( جنگلهای زاگرس ) ، ارس و ... در این حیطه قرار می گیرند . جنگلشناسی در مفهوم اخیر در ارتباط تنگاتنگ و یا شاید در بردارنده اکولوژی جنگل ، خاکشناسی جنگل ، اقلیم شناسی جنگل ، جامعه شناسی گیاهی ، درخت شناسی و گیاه شناسی است . جنگل های ارسباران نیازمند توجه بیشتر است
دکتر عزیز جوانشیر در این گفت و گو گفت : بر اساس اعلام یونسکو، جنگل های ارسباران در زمره 15 منطقه غنی جهان از نظر تنوع ژن های گیاهی و جانوری است.
وی خطاب به سازمان های دولتی مسوول وتشکل های مردم نهاد هشدار داد: مبادا این تنوع ژنتیکی در اثر کم توجهی یا بی توجهی ، از بین برود.
وی از شناسنامه دار کردن گونه های گیاهی وجانوری موجود درجنگل های ارسباران و برنامه ریزی برای حفاظت از آنها به عنوان
تحقیق در مورد جنگلهای ارسباران