رئوس مطالب اصلی و عمده:
1- مقدمه
2- مفهوم طرح کسب و کار
3- اهمیت طرح کسب و کار
4- موارد اصلی قابل بررسی طرح کسب و کار
5- علل شکست طرح های کسب و کار
6- نتیجه گیری
یکی ازمهمتـرین فعـالیتـها درزنـدگی اجتمـاعی بشر امروزمـدیریت است که به کمک این فعالیت می توان ازطـریق اصولی و باتـوجه به منـابع وامکانـات موجود به نحو احسن به اهـداف سازمان دست یافت. برای رسیدن به این چنین اهـدافی مدیران فرایندی رادنبال می کنند،که شامل اجزایی همچون برنامه ریزی، سازماندهی، نظارت وکنترل وهدایت وتصمیمگیری است.برنامه ریزی به عنوان یکی ازوظایف اصلی وبـااهمیت دربحث مدیریت صحیح موردتاکید قرارمی گیرد.
برنامه ریزی یکی ازفعالیتـهای پیچیده مـدیریتی است. فرایندی است که تعیین می کند سازمان به آنجایی که می خواهد برسد، چـگونه برسد. دربـرنـامه ریـزی، مـدیـران آینـده رامی نگرند، اهـداف سازمـان را مشخص می کنند و استـراتـژیها را به منـظور نیـل به اینگونه اهـداف بسـط می دهند. وسعت وپیـچیدگی برنـامه ریزی بستگی بـه پیـچیدگی وکثرت اهـداف دارد.
اسـاس برنـامه ریزی، بـرآگاهی از فـرصتـها و تهـدیدهای آتـی و چگونگی استـفاده ازفـرصتها ومبـارزه بـا تهـدیدها قـرار دارد.
هرچند بـرنـامه ریزی تضـمینی برای موفقـیت جهت دست یابی به اهـداف سـازمان نیست، ولی شواهدی وجود داردکه سازمـانهایی که برنـامه ریزی رسمی و مدونی دارند نسبت به دیگر سـازمانها در طی دورة زمانی معـلوم بهـتر بـرنـامه های خود را به اجـرا در می آورند. بـه ندرت می توان سـازمانی را یافت که با شانس و اقبـال و با تـأثیرات محیـطی مـؤفق بوده است. در واقع می تـوان گفت برنـامه ریزی پلی است بیـن حـال وآینـده .
مفهوم برنامه ریزی:
برای برنـامه ریزی، متخـصصان از زوایـای مختـلفی، تعـاریف متعددی ارائه کرده اند. که ما دراینجاچند نمونـه ازآنها را یادآور می شـویم. بـرنامه ریزی عبـارت است از :
اهداف برنامه ریزی:
هـدفهایی که در هر برنـامه ریـزی دنبـال می شود به شـرح ذیل می باشد:
مزایای برنامه ریزی:
برنـامه ریزی در هرسـازمان محـاسن زیادی داردکه مهـمترین آنها به شـرح ذیل است:
محدودیت های برنامه ریزی:
علـی رغم محاسن زیادی که برنـامه ریزی دارد، محـدودیتـهایی را نیـزبـه همراه داردکه عبارتنـد از:
همان طور که در فیلمسازی سناریو می نویسند تا چارچوب و طرح فیلم مشخص باشد در راه اندازی کسب و کار نیز به طرح نیاز دارید.
(Business Plan (BP را در بعضی از کتب و مقالات طرح کسب و کار، طرح تجاری، طرح توجیهی، برنامه کسب و کار و ... نیز ترجمه کرده اند که در این ارایه به تناوب از این اصطلاحات استفاده شده است.
طرح کسب و کار برای یک پروژه یا فعالیت تجاری در هر سازمان اقتصادی بزرگ و کوچک به عنوان سندی اصلی تلقی می شود که مقیاسی برای کارمندان و مدیران خواهد بود تا به واسطه آن بتوانند میزان موفقیت های خود و شرکت را بسنجند و برای فعالیت های آتی تصمیم گیری کنند. این برنامه بر اساس توانایی های شرکت در نیروی انسانی، تجهیزات و سرمایه تهیه می شود.
به عنوان مثال داشتن یک برنامه کسب و کار مناسب هنگام ارائه تقاضای دریافت وام از موسسات اعتباری همچون بانک ها نقش موثری در تصمیم گیری آنها برای حمایت از شرکت و پروژه های در دست اجرای شما دارد.
شامل 99 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت طرح کسب و کار