![دانلود گزارش کارآموزی انتقال و توزیع گاز](../prod-images/618825.jpg)
مشخصات این فایل
عنوان: انتقال و توزیع گاز
فرمت فایل :word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 114
این گزارش کارآموزی درمورد انتقال و توزیع گاز می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از گزارش کارآموزی انتقال و توزیع گاز
ساختن حوضچه شیرها و اتصالات عایق
پیمانکار موظف است که برای کلیه شیرها حوضچه مناسب بر طبق نقشههای اجرائی بسازد بدیهی است که تهیه و تدارک کلیه وسائل و ماشینآلات و مواد مصرفی (بجز شیر و اتصالات، لولههای مصرفی و دریچه های چدنی) بعهده پیمانکار است.
الف ـ ساختن حوضچه شیرهای مورد استفاده شبکه گازرسانی بشرح زیر میباشد. که در نقشهها و لیست نقشهها مشخص شده است.
ـ شیرهای 2 و 4 و 6 از نوع قیراندود، مدفون و دارای رابط عمل کننده میباشد.
ـ طریقه نصب و ساخت این نوع حوضچه بر طبق نقشه شماره SC-6115 میباشد.
ـ طریقه و نصب و ساخت حوضچههای شیر 8و 10 و 12 برای شبکه 60 پوند بر اینچ مربع همراه با دو شیر یک اینچی در طرفین آن طبق نقشه استاندارد SC-6061 REV.A میباشد.
ـ طریقه نصب و ساخت حوضچههای شیر 8 و10و 12 برای شبکه 60 پوند بر اینچ مربع همراه با یک بلودان 2 اینچی بر طبق نقشه استاندارد SC-6062 میباشد.
ـ طریقه نصب و ساخت حوضچههای شیر 8 و10 و 12 برای شبکه یا حلقه کمربندی 250 پوند بر اینچ مربع همراه با یک بلودان 4 اینچ بر طبق نقشه استاندارد SC-6063 میباشد.
ـ طریقه نصب و ساخت حوضچه های شیر 8و10و12 برای شبکه 60 پوند بر اینچ مربع همراه با دو بلودان 2 اینچی در اطراف آن بر طبق نقشه استاندارد SC-6116
ـ طریقه و ساخت حوضچههای شیر 8و10و12 برای شبکه یا حلقه کمربندی 250 پوند بر اینچ مربع همراه با دو بلودان 4 اینچی آن بر طبق نقشه استاندراد SC-6064 میباشد. .....(ادامه دارد)
تسطیح
باند عملیات ساختمانی که در اختیار پیمانکار گذاشته میشود بایستی با ماشینآلات مربوطه تسطیح گردد بطوریکه خاک نباتی برداشته شده و در صورت وجود گیاه بوته کنی گردیده و درختها قطع شوند. خاک مازاد ناشی از تسطیح در منتهی الیه حریم عملیات ساختمانی ریخته خواهد شد در صورتیکه بخشی از باند عملیات ساختمانی در مجاورت تأسیسات مختلفه قرار گیرد مصالح ناشی از تسطیح بایستی به محل مناسب دیگری حمل گردد.
الف ـ پیمانکار موظف است مسیرهای آب کشاورزی را که ضمن عملیات تسطیح تخریب میگردند با کانالسازی با لوله گذاری بازسازی نموده بطوریکه آب کشاورزی ضمن اجرای پروژه و پس از آن نیز برقرار باشد.
ب ـ پیمانکار موظف است آن قسمت از باند عملیات ساختمانی را که با تأسیسات زیرزمینی از قبیل خطوط انتقال گاز و نفت و آب تلاقی دارد قبل از تسطیح و عبور ماشین آلات سنگین اقدام به عملیات ساختمانی حفاظتی آنها مطابق نقشههای مربوطه بنماید.
ج ـ پیمانکار موظف است سطح باند عملیات ساختمانی را چنان تسطیح نماید که حفاری کانال و لولهگذاری در آن با توجه به مشخصات مربوطه امکانپذیر باشد. .....(ادامه دارد)
آزمایشات و تعمیر پوشش
1-4 تمام قسمتهای لوله قبل از نوارپیچی خارجی باید بوسیله دستگاه منفذیاب (هالیدی ـ دیتکتور) که مورد تائید ناظر نیز قرار گرفته است آزمایش شود. سرعت حرکت الکترود دستگاه بر روی لوله نباید بیش از 3/0 متر در ثانیه باشد. بمنظور جلوگیری از آسیب دیدن لوله لازم است الکترود بر روی هیچیک از قسمتهای لوله توقف ننماید.
2-4 بمنظور تعیین میزان واقعی ولتاژ مورد لزوم برای آزمایش با دستگاه منفذیاب (هالیدی ـ دیتکتور) لازم است ابتداء قسمتی از لوله را با پنجاه درصد روی هم پیچی با نوارزیرین عایقکاری نمود سپس با نوک تیز سوزنی سوراخی در آن ایجاد کرد بطوریکه سوزن پس از عبور از لایههای نوار بسطح لوله برسد. بعد از ایجاد سوراخ و پس از حرکت دادن الکترود دستگاه بر روی نقطه سوراخ شده باید بتدریج ولتاژ دستگاه را افزایش داد تا به حدی که جرقه بین الکترود و لوله در نقطه سوراخ شده ایجاد گردد. این آزمایش هر چهار ساعت یکبار انجام شود.
3-4 تمام مراحل آزمایش با دستگاه منفذیاب (هالیدی ـ دیتکتور) باید در حضور ناظر انجام شود.
4-4 علاوه بر آزمایش فوق مهندس ناظر باید مقدار روی هم پیچی نوار را بازرسی نماید.
5-4 بازرسی عینی سراسر قسمتهای عایقکاری از نظر یکنواختی، صاف بودن، عدم چین و چروک از طرف ناظر ضروری میباشد.
6-4 آزمایش چسبندگی نوار بتعدادی که مهندس ناظر لزوم آنرا تشخیص دهد در حضور مهندس ناظر ضرروی است. بدین منظور باید حدود 2 ساعت بعد از نوار پیچی روی لوله ابتداء دو برش موازی در سطح نوار بفاصله یک سانتیمتر عمود بر محور اصلی لوله ایجاد نموده و سپس ابتدای آنرا با یک برش عمود بر این دو خط بهم متصل مینمائیم. با استفاده از نیرو سنج دستی سعی در بلند نمودن نوار با سرعتی معادل 5 میلیمتر در ثانیه از روی سطح فلز آغشته به پرایمر با زاویه 180 درجه شود. .....(ادامه دارد)
جوشکاران و ارزیابی آنها
1-2 کلیه جوشکارانی که برای این پروژه استخدام میشوند باید در آزمایش جوشکاری بر اساس استاندارد ا ـ پی ـ آ 1104 طبق مفاد پیمان از طریق مهندس یا نماینده او مورد ارزیابی قرار گیرند.
2-2 برای علامتگذاری جوشها بایستی گچ مخصوص توسط پیمانکار در اختیار جوشکاران قرار داده شود. هر جوشکار باید شمارهای را که توسط بازرس از طریق مهندس یا نماینده او در زمان آزمایش برای او تعیین شده با گچ مخصوص در مجاور قسمتی از جوش که بوسیله خود او انجام شده در ربع بالای لوله یادداشت کند.
استفاده از سنبههای فولادی مجاز نمیباشد. اگر جوشکاری به هر دلیل کار را ترک کند شماره او نبایستی توسط جوشکار دیگری مورد استفاده قرار گیرد. اگر جوشکاری بهر دلیل بیشتر از مدت شش ماه جوشکاری ننموده و مایل به بازگشت به سرکار خود باشد لازم است مجدداً در آزمایش شرکت نماید و در صورت قبولی شماره جدیدی به او داده خواهد شد.
3-2 قبل از آزمایش جوشکاران باید روش یا روشهای جوشکاری از طریق مهندس به تائید امور بازرسی، کنترل فنی و ایمنی رسیده باشد. آزمایش سپس با این روش انجام خواهد شد نتیجه آن به تشخیص بازرس بصورت تخریبی یا عکسبرداری (مطابق اـ پی ـ آ 1104) تعیین خواهد شد. .....(ادامه دارد)
گزارش نهائی مراحل انجام آزمایش
بعد از اتمام انجام کلیه عملیات پیمانکار بایستی گزارش نهائی و کامل تهیه بانضمام کلیه اصل چهارتها از طریق مهندس یا نماینده او به امور بازرسی، کنترل فنی و ایمنی ارسال نماید.
2-آزمایش خط لوله، شبکههای گازرسانی که با فشار حداکثر 5 کیلوگرم بر سانتیمتر مربع کار میکند آزمایش این نوع شبکهها بدو روش زیر امکان پذیر است:
1-2 روش اول:
1-1-2دستگاها و لوازم اندازهگیری
الف ـ فشار
برای اندازهگیری فشار از دستگاه فشار سنج ثبات و فشار سنج ساعتی و بارومتر استفاده میشود، که دقت آنها به ترتیب 1/0 پوند بر اینچ مربع، 5/0 پوند بر اینچ مربع و یک میلیمتر جیوه میباشد.
ب ـ درجه حرارت
برای اندازهگیری درجه حرارت خط و دمای محیط از دستگاه حرارت سنج ثبات و میزان الحراره جیوهای استفاده میگردد که دقت آنها 5/0درجه فارنهایت میباشد.
حدود کار دستگاه ثبات و میزان الحراره جیوهای از 0F 20- تا 0F 150 میباشد. فاصله نقاط برای اندازهگیری درجه حرارت خط لوله یا شبکه 500 متر میباشد چنانچه طول شبکه یا خط لوله بیشتر بر هر صورت بیشتر از ده نقطه در یک آزمایش نمیتوان در نظر گرفت بطوریکه مدت زمان خواندن تمام نقاط بیشتر از نیم ساعت وقت نگیرد.
2-1-2 نصب دستگاههای اندازهگیری .....(ادامه دارد)
راهاندازی و تحویل سیستم حفاظت کاتدی دائم
1-راه اندازی تأسیسات و تجهیزات
1-1 آزمایش سیستم حفاظت از زنگ
آزمایش سیستم حفاظت از زنگ در حضور مهندس یا نماینده او، نماینده بازرسی فنی و نماینده واحد بهرهبرداری شرکت ملی گاز توسط پیمانکار انجام میگیرد. پیمانکار موظف است ابزار و وسائل لازم برای انجام آزمایش را فراهم نماید. مراحل آزمایش بشرح زیر میباشد:
الف ـ آزمایش مبدل یکسو کننده جهت تعیین قطبهای مثبت و منفی، ولتاژ ورودی و اندازه فیوزها.
ب ـ اندازهگیری ولتاژ طبیعی بین لولهةای تحت پوشش و زمین و یادداشت نمودن این نتایج در کلیه نقاط آزمایش (TEST POINT) قبل از اتصال سیستم به برق.
ج ـ اتصال برق و راهاندازی مبدل یکسو کننده و تنظیم خروجی مبدل به ترتیبی که ولتاژ منفی بین لوله و زمین در نقطه تزریق جریان در مورد لولههای عایق شده با نوار سرد و پوشش پلی اتیلن از 5/1 ولت و برای لولههای با عایقکاری گرم (COAL TAR) از ½ ولت نسبت به زمین مجاور بر مبنای الکترود مس ـ سولفات تجاوز ننماید. میزان حداقل این ولتاژ در سایر نقاط لوله 85/0 ولت میباشد.
د ـ اندازهگیری ولتاژ بین لوله و زمین بمنبای الکترد مس ـ سولفات مس و یادداشت نمودن این نتایج در کلیه نقاط آزمایش پس از اتصال مبدل یکسو کننده به سیستم و تنظیم ولتاژ ماکزیمم، این کار مجدداً ده روز پس از آنکه آخرین اندازهگیریها انجام گرفت باید انجام شود.
هـ ـ نتایج آزمایشات فوق الذکر توسط ناظرین برآزمایش (مذکور در فوق) بررسی و نتیجهگیری خواهد شد. چنانچه نتایج آزمایشات رضایت بخش نباشد پیمانکار موظف است از سیستم رفع عیب نموده و مجدداً کلیه آزمایشات را در حضور ناظرین بر آزمایش انجام دهد.
و ـ انجام آزمایش تداخل جریان حفاظت از زنگ .....(ادامه دارد)
بخشی از فهرست مطالب گزارش کارآموزی انتقال و توزیع گاز
-تجهیز کارگاه
3-شکافتن آسفالت
4-حفر کانال (ترانشه)
5-زنگزدائی و عایقکاری لولهها
7-دسته کردن، ریسه چیدن و ردیف کردن لوله
8-آماده سازی لولهها قبل از جوشکاری
9-جوشکاری
10-بازرسی فنی جوشها بوسیله عکسبرداری
12-پر کردن کانالها بعد از لولهگذاری
13-بازرسازی مسیر بحالت اولیه
14-عبور از موانع اتوبانها ، راهآهن
15-ساختن حوضچه شیرها و اتصالات عایق
16-نصب علائم
17-آزمایشات خطوط لولهگاز نصب شده
18-بازدید کلی و اتصال به شبکه گازدار و راهاندازی
2-19باند عملیات ساختمانی
3-19عرض حریم و باند عملیات ساختمانی
4-19- هرگاه قطر دو لوله موازی متفاوت باشد
5-19- راههای دسترسی
6-19 - تسطیح
7-19 جاده سرویس
عایقکاری گرم و سرد شبکه های گاز رسانی
1-زنگزدائی سطح لولهها
2-پرایمر زنی اولیه
3-عایقکاری سرد
1-3 نگهداری نوارهای عایقی
2-3نوار پیچی زیرین
3-3پرایمرزنی و نوارپیچی نوار زیرین
4-آزمایشات و تعمیر پوشش
5-عایقکاری گرم
7-نگهداری و حمل لولههای پوشش دار
جوشکاری
1-کلیات
2-جوشکاران و ارزیابی آنها
3-الکترودهای جوشکاری
4-آماده نمودن سر لولهها برای جوشکاری
5-پخ زدن لوله
7-روش کلی جوشکاری
8-جوشکاری فلنجها و اتصالات
9-تعمیر جوشها
10-دوبله لولهها
11-بازرسی جوشها
12-استاندارد قبولی جوشها
2-انتخاب منبع اشعه
3-روش عکسبرداری
4-موارد استفاده و انتخاب صفحات تقویت کننده
5-طریقه شناسائی فیلم
6-ظهور و ثبوت فیلم
7-تفسیر فیلمها
8-کیفیت تصاویر عکسبرداری شده
9-مالکیت فیلمها
10-ارسال نتایج عکسبرداری
11-بایگانی فیلمها
12-حفاظت دربرابر اشعه ایکس و گاما
13-عموم مردم
1-مشخصات و ابعاد کانال
3-فواصل از موانع زیرزمینی
2-1 بستر آندی
3-1 جعبههای اتصال و کنترل (BOND BOX)
4-1 نقاط اندازهگیری (TEST POINT)
5-1 کابل کشی
فصل دوم ـ سیستم حفاظت کاتدی موقت:
2-1 تهیه گزارش نهائی
دانلود گزارش کارآموزی انتقال و توزیع گاز