مقدمه:
امروزه برای راه اندازی یک وب سایت ، دیگر نیازی به برنامه نویسی و داشتن اطلاعات در مورد HTML نیست . با استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا می توان یک سایت را سریعا راه اندازی نمود . جوملا در سراسر دنیا برای راه اندازی یک صفحه شخصی ساده تا برنامه های تحت وب شرکت های عظیم استفاده می شود. چند مورد از موارد استفاده جوملا به شرح زیر است :
- پورتال ها و یا وب سایت های شرکت های عظیم
- تجارت آنلاین
- وب سایت های تجاری در مقیاس کوچک
- وب سایت های سازمانی و رایگان
- کاربردهای دولتی
- اینترنت و اینترانت های شرکت های عظیم
- سایت های مذهبی و مرتبط با آموزش
- صفحات شخصی و خانوادگی
- پورتال های مبتنی بر گروه ها و اصناف
- مجلات و روزنامه ها
جوملا می تواند به سادگی در کنترل تمامی قسمت های وب سایت شما از اضافه کردن محتوا و تصویر تا بروز رسانی کاتالوگ محصولات و یا رزرواسیون آنلاین استفاده شود . بسته نرم افزاری جوملا طوری طراحی شده که حتی کاربران عادی می توانند آن را به سادگی نصب کنند. اکثر کاربران در نصب و استفاده از نرم افزار جوملا به مشکلی برنخورده اند و کاربران مبتی از پشتیبانی فراوانی برخوردارند. تیم جوملا از جمعی فعال و علاقه مند ، بیش از چندین هزار نفر کاربر و برنامه نویس در انجمن های خود برخوردار است که این تعداد همواره در حال افزایش است .
هنگامی که جوملا نصب و آماده به کار شد ، حتی کاربران مبتدی می توانند به سادگی محتوا را اضافه و یا ویرایش ، عکس ها را بروز رسانی و اطلاعاتی را که جریان حیاتی سایت شماست کنترل نمایند . هر شخصی با دانش مقدماتی پردازش متن می تواند یک سایت مبتنی بر جوملا را مدیریت کند . توسط یک واسط مبتنی بر مرورگر اینترنتی شما قادر خواهید بود تا به راحتی مطالب یا اخبار جدید را اضافه ، صفحات پرسنلی ، لیست مشاغل و عکس های محصولات را کنترل و تعداد نامحدودی بخش و مطلب روی سایت خود ایجاد نمایید.
فصل اول : مقدمه ای درباره جوملا
جوملا نرم افزاری است که در سال های اخیر تعداد زیادی از طراحان و توسعهدهندگان وب را به سمت خود کشیده است و در زمانی بسیار کوتاه به عنوان یکی از محبوب ترین و کاراترین نرم افزارهای مورد استفاده طراحان وب قرار گرفته است . اولین نسخه جوملا در سال 2005 با جدا شدن از پروژه مامبو آغاز شد . پروژه مامبو با انتشار یک سیستم مدیریت محتوا متن باز به نام مامبو در سال 2001 توسط شرکت Miro کار خود را آغاز نمود.در سال 2005 به علت عدم توافق بین توسعه دهندگان مامبو ، عده ای ازتوسعه دهندگان در آگوست 2005 از این مجموعه جدا شده و تیم جوملا راتشکیل دادند. اولین نسخه جوملا کاملا مشابه با مامبو بود و هیچ تفاوت خاصی با این نرم افزار نداشت .
در مدت زمان کوتاهی از تولد جوملا این نرم افزار توسط 2.5 میلیون نفر ازسایت رسمی جوملا دانلود شد و 65 هزار توسعه دهنده آمادگی خود را برای توسعه این نرم افزار اعلام کردند و هم اکنون که در حال نوشتن این کتاب هستیم بیش از 4000 الحاقات برای این نرم افزار در اختیار می باشد.
1-1- مقدمه ای بر سیستم های مدیریت محتوا
پس از متولد شدن اینترنت ، صفحات وب به صورت خیلی ساده توسط HTML و صفحات پیشرفته تر با استفاده ازAdobe Dreamweaver و Microsoft Frontpage طراحی می شدند. با رشد و توسعه دنیای وب و نیاز به بروزرسانی بیشتر سایت های اینترنتی ، این نیاز احساس شد که باید یک نرم افزار برای بروز رسانی ساده تر وجود داشته باشد تا دیگر برای هر صفحه ای نیاز به ایجاد یک صفحه HTML نباشد. به همین منظور سیستم های مدیریت محتوا ابداع شدند که اجازه می دادند که به سادگی مطالب سایت را ایجاد و بروز رسانی نمایند. در دهه 80 شمسی برای راه اندازی سیستم مدیریت محتوا برای شرکت های بزرگ هزینه ای معادل چندین میلیون تومان مورد نیاز بود که در اغلب موارد این سیستم های مدیریت محتوا پاسخ گوی نیازهای شرکت ها و ارگان های دولتی نبود.
با ورود جوملا به دنیای سیستم های مدیریت محتوا این نرم افزار در کنار رایگان بودنش به سادگی قابل استفاده بود و هر کاربردی بدون نیاز به دانش فنی و اطلاعات خاص در زمینه کامپیوتر می توانست جوما را مدیریت نماید. با پیشرفته شدن سیستم مدیریت محتوای جوملا ، این نرم افزار امکانات دیگری را نیز به خود افزود تا دیگر یک سیستم مدیریت محتوا ساده نباشدو بتواند به ورت یک پورتال حرفه ای به ارائه خدمت بپردازد.
1-2- امکانات جوملا
اگر شما از سیستم مدیریت محتواهای دیگر استفاده و آنها را با جوملا مقایسه کرده باشید به این موضوع پی خواهید برد که جوملا دارای امکانات بسیار زیاد و مدیریت بسیار ساده می باشد. در زیر لیست امکانات سیستم مدیریت محتوا جوملا آمده است :
- مدیریت کامل از طریق وب
- مدیریت تحت وب فایل ها ، تصاویر و قالب ها
- مدیریت کاربران سلسله مراتبی
- مدیریت منوهای پیشرفته
- امکان انتشار مطالب به صورت زمان بندی از قبل مشخص شده
و امکانات پیشرفته تر که برخی از آنها را نام برده ایم :
- استفاده از ویرایشگرهای WYSIWYG
- امکان جستجو در مطالب سایت
- امکان پشتیبانی از RSS
- نظر سنجی
- مدیریت تبلیغات
- سیستم چند زبانه
و در نهایت امکانتی که به محبوبیت آن افزوده اند :
- متن باز بودن
- قابل استفاده در تمامی سیستم عامل ها
- استفاده از سیستم ذخیره سازی صفحات برای افزایش سرعت
1-3- جوملا چگونه کارمی کند
همانطور که در تصویر 1-1 مشاهده می کنید در یک وب سرور که در آن صفحات HTML قرار دارد با درخواست یک صفحه این صفحه توسطوب سرور فراخوانی شده و در مرورگر کابر نمایش داده می شود.
اما در یک سیستم مدیریت محتوا همانطور که در تصویر 2-1 مشاهده می کنید با راخوانی یک صفحه درخواست از وب سرور به جوملا منتقل می شود و جوملا نسبت به صفحه درخواست شده مطلب را از پایگاه داده فراخوانی کرده و در قالب از پیش تعریف شده قرار می دهد و پردازش لازم را بر روی صفحه درخواستی انجام داده و یک صفحه HTML رادر نهایت برای وب سرور ارسال می نماید که همان صفحه در مرورگربه کاربر نمایش داده می شود.
شامل 148 صفحه word
دانلود کارآموزی مهم رشته کامپیوتر