مشخصات این فایل
عنوان: اقدامات امیر کبیر برای جلوگیری شیوع وبا
فرمت فایل :word(قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 15
این مقاله در مورد اقدامات امیر کبیر برای جلوگیری شیوع وبا می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله اقدامات امیر کبیر برای جلوگیری شیوع وبا
میرزاتقیخان امیرکبیر
صدراعظم ایران در دوره ناصرالدینشاه قاجار بود.
نام اصلی امیرکبیر محمد تقی بود که بعدها تقی گفته میشد و عناوین و القابی که به دست آورد بدین قرار است: کربلایی محمد تقی- میرزا محمدتقی خان- مستوفی نظام- وزیر نظام- امیر نظام- امیر کبیر- امیر اتابک اعظم(شوهر خواهر ناصر الدین شاه نیز شد).
محمد تقی پسر کربلایی قربان، آشپز میرزا عیسی قائم مقام اول بود که در خانه قائم مقام تربیت یافت و در اوایل جوانی به سمت منشی قائم مقام اول به خدمت مشغول گشت و مورد عنایت رجل سیاسی دانشمند قرار گرفت و بعداٌ در دستگاه قائم مقام دوم نیز مورد توجه واقع شد تا جایی که وی را همراه هیاتی سیاسی به روسیه فرستاد......(ادامه دارد)
امیرکبیر اقدامات فراوانی در دوره کوتاه صدارت خود به شرح زیر نمود:
ایجاد امنیت و استقرار دولت.
تنظیم قشون ایران به سبک اروپایی.
ایجاد کارخانههای اسلحهسازی.
اصلاح امور قضایی.
جرح و تعدیل محاضر شرع.
تأسیس چاپارخانه.
تأسیس دارالفنون.
نشر علوم جدید.
فرستادن ایرانیان به خارج برای تحصیلات وتدریس در ایران.
استخدام استادان خارجی و تصمیم به جایگزینی آنها با ایرانیان.
ترویج ترجمه و انتشار کتب علمی.
ایجاد روزنامه و انتشار کتب.
ترویج ساده نویسی و لغو القاب.
بنای بیمارستان و رواج تلقیح عمومی آبله.
مرمت ابنیه تاریخی......(ادامه دارد)
اقدامات امیرکبیر برای جلوگیری از شیوع وبا
نخستین شیوع وبا در ایران به سال ۱۲۳۶ بازمىگردد. 26 سال بعد، وباى دیگرى در شهر تهران شیوع یافت. «ریشارخان»، سفیر فرانسه، در مورد وباى تهران مىگوید: «بیست و چهارم جولای [دهم شعبان ۱۲۶۱ ه.ق] که من به شهر آمده بودم، شاه به واسطه وبایى که بروز نموده بود از نیاوران کوچ کرده، توى کوهها رفت... سى و یکم جولای: امروز در کوچه که منزل دارم، یکصد و بیست نعش وبایى را شمردم که به قبرستان مىبردند. گاهى دو، سه تابوت گذاشته، حمل و نقل مىکردند... احدى نزدیک به وبازدگان نمىآمد».
شاه مملکت، فرار را بر قرار ترجیح داد و به جاهاى خوش آب و هواى طهران رفت و «رعیت جماعت» تنها ماند و آنقدر کشته داد تا بیمارى از شدت افتاد. اما به روزگار میرزا تقى خان امیر کبیر چنین نبود و این مرد دوراندیش و ایراندوست، به هنگام صدارت خود، در پیشگیرى از بیمارىها، گامهاى اساسى و جدى متناسب آن روزگار برداشت. .....(ادامه دارد)
روایت دیگر شیوع وبا را از قول کنت دوگوبنیو بخوانید: «در سال ۱۸۵۶ بیمارى وباى سختى در ایران و تهران بروز کرد و هر کس دو پا داشت و مىتوانست فرار نماید، براى حفظ جان خود از پایتخت فرار نمود. مردم چنان مىمردند که گویى برگ از درخت مىریزد و با این که در تهران آمارى براى تعیین شمار بیماران وجود ندارد، مع ذالک من تصور مىنمایم که بیش از یک سوم سکنه تهران بر اثر وبا مردند.در کشورى که بنگاه ها ى خیریه نیست، در کشورى که روحانیون بزرگ برخلاف روحانیون مسیحى وظیفه خود نمى دانند که بنگاهها ى خیریه ایجاد نمایند، در کشورى که مریضخانه وجود ندارد و آب مشروب از مجراهاى سرباز و بدون حفاظ عبور مىکند، آن هم در گرماى تابستان معلوم است که بیمارى وبا چه بر سر اهالى مىآورد.در همان روزهاى اول که بیمارى بروز مىکرد، از طرف سفارت فرانسه براى جلوگیرى از توسعه بیمارى اقداماتى شد. .....(ادامه دارد)
دانلود مقاله اقدامات امیر کبیر برای جلوگیری شیوع وبا