فهرست مطالب
عنوان صفحه
1-1- رباتیک و جایگاه آن در ایران 6
1-4- رباتیک و کشور های صنعتی 9
فصل 2- جدیدترین ربات های دانشگاهی 12
2-2- ماهنورد جدید دانشگاه کارنگی ملون برای حرکت در گودالهای ماه 13
2-3- ربات چیتا :جدیدترین دست آورد دانشگاه MIT،با قابلیت پرش از موانع 15
2-4- ساخت لاکپشت رباتیک متفکر برای مأموریتهای زیر دریا 24
2-5- ربات های کوچک باله و دُم دار 25
2-6- رباتهای دانشگاه شریف به کمک کودکان سرطانی میآیند 30
2-7- ساخت ربات های تغییر شکل دهنده در دانشگاه MIT 33
2-11- لامسه ربات بر انسان غلبه کرد 40
2-12- سریع ترین ربو ماهی جهان 42
2-13- ربات هم بازی کودکان اتیسمی 45
2-14- ربات متحرک چهار پای حامل در ایران ساخته شد 47
2-16- ربات جراح برای خارج سازی تومورهای مغزی 53
2-17- رباتهای پوشیدنی برای افزایش قدرت پا 55
2-18- ربات ۶ پا مخصوص عملیات نجات 58
2-19- جدیدترین روبات پرنده رکورد پرش را شکست 60
2-20- واکرهای رباتیکی جدید با قابلیت کمک به گام برداشتن طبیعی بیماران 61
2-21- سوسک های سایبورگ، قادر به کمک برای نجات جان انسان ها هستند 63
2-22- تست ربات های جاسوسی ساخت دانشجویی در مسابقات بین المللی رباتیک هوایی 2013 66
2-22-1- دستورالعمل Mission Six در مسابقه IARC 67
2-22-2- Aeryon Scout نمونه ی اولیه ی پلتفرم Mission Six 68
2-22-3- ربات تیم وسایل نقلیه هوایی خودمختار میشیگان 69
ربات های صنعتی از شگفتی های دنیای مهندسی هستند . در نظر بگیرید ربات در اندازه ی یک انسان را که به سادگی توانایی حمل و جابجایی باری به وزن صد ها کیلوگرم را به صورت بسیار سریع و با قابلیت تکرارپذیری بالا دارد . [ قابلیت تکرارپذیری عنوانیست که به توانایی یک ربات در مراجعه مجدد به نقطه ای از قبل تعیین شده اطلاق می گردد .همچنین توانایی کار مدام و 24 ساعته در طی چندین سال و البته بی هیچ خطایی را نیز به قابلیت های فوق اضافه کنید . علی رغم امکان برنامه ریزی مجدد ربات ها ، در بسیاری از کاربرد ها ( بخصوص در صنعت خودرو ) تنها با یکبار برنامه ریزی ربات ، مدت ها یک کار ثابت را از آن انتظار دارند .
یک ربات شش محوره مانند ربات زرد رنگ زیر در حدود 60 هزار دلار قیمت دارد . اما چیزی که در اینجا برای من جالب است هزینه استفاده و گسترش همین ربات است که بالغ بر 200 هزار دلار می شود .
بنابراین بهای ربات تنها بخشی از هزینه کل سیستم است . ابزار آلات مورد نیاز ربات ها به علاوه ی برنامه ریزی آن ، درصد عمده ی هزینه را به خود اختصاص می دهد . که همین امر علت اصلی عدم برنامه ریزی مجدد ربات ها ، در صنعت خودرو سازی است . در واقع اگر این صنایع ، قصد تغییر کاربری ربات های خود را داشته باشند ، احتمالا از رباتی جدید استفاده خواهند کرد .
این تقریبا همان تصوری است که افراد هنگام فکر کردن به ربات های صنعتی در ذهن داند . فانوکFanuc این گونه ی مشخص ، از ربات ها را می سازد . در واقع بزرگترین تولید کننده این گونه ربات ها است که تقریبا همواره زرد رنگ نیز هستند . این ربات ها دارای شش مفصل مستقل است که ربات شش درجه آزادی نیز خوانده می شود . چون برای تعیین موقعیت و جهت یک جسم در فضا به شش پارامتر احتیاج است . سه پارامتر موقعیت ( به طور مثال x,y,z ) و سه پارامتر جهت ( به طور مثال یاو ، پیچ ، رول )
اگر با دقت به عکس نگاه گنید ، دو سیلندر استوانه ای را در دو طرف ربات خواهید دید . این سیلندر ها حاوی فنرهای ضد جاذبه هستند که عامل اصلی توانایی این ربات در حمل چنان بار های سنگینی می باشند . این فنر ها نقش وزنه ی تعادلی در مقابل جاذبه را بازی می کنند ، درست مانند فنر های موجود در درب های گاراژ که باعث می شود یک نفر به راحتی آن را بلند کند . چنین ربات هایی را در حال جوشکاری ، رنگ پاشی و یا جابجایی قطعات دیده اید .
125- بررسی انواع مختلف ربات های جدید با قبلیت های مختلف - 78 صفحه فایل ورد (word)