لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه13
فهرست مطالب
انواع فرآیندهای فیزیکی رسوبگذاری
فرآیندهای هیدرودینامیکی رودخانهها
انواع مختلف حرکت دانهها
جورشدگی هیدرولیکی
فرآیندهای رسوبگذاری در محیط آبی
فرآیندهای حمل و نقل و رسوبگذاری
فرآیندهای رسوبگذاری در محیط های بادی
فرآیندهای نیروی جاذبه زمین در رسوبگذاری
فرآیندهای یخچالی
جریانهای تودهای
رسوبگذاری در قارهها محیطهای رودخانهای و جویبارها رسوبگذاری در محیطهای حد واسط رسوبگذاری در دریاچهها رسوبگذاری بوسیله یخچالهای طبیعی رسوبگذاری در دلتاها رسوبگذاری مواد غیر آواری
دانهها پس از تخریب در منشا توط عواملی از قبیل آب و هوا و یخ به ریف حوضه رسوبی حرکت میکنند. دانههای جامد ممکن است به صورت معلق ، جهشی ، غلتیدن و سرخوردن بر روی دانههای دیگر حرکت کنند. نحوه حرکت به اندازه سرعت و شدت جریان بستگی دارد. بسته به سرعت آب در رودخانهها دو نوع جریان خطی و آشفته قابل مشاهده است. در جریانهای خطی ذرات جامد از مایع به صورت خطی در یک لایه از مایع حرکت میکنند به نحوی که لایه پایین و بالایی باهم موازی است.
در جریانهای آشفته که در اثر افزایش سرعت آب بوجود میآید. ذرات جامد در مایع به صورت مارپیچی حرکت میکنند. در این نوع جریانها ذرات به طرف جلو ، بالا و پایین حرکت میکنند ولی در جریانهای خطی ذرات فقط به طرف جلو حرکت میکنند. تغییر جریان از خطی به آشفته به طول لوله یا کانال ، سرعت انتخاب شده ، شکل هندسی کانل و خوصیات دیگر حداکثر است ولی در جریانهای آشفته آب دائما در حرکت است از کناره رودخانه به مرکز میرود و دائما تغییر مکان میدهد. بطور کلی در حرکت دانه ریز نیروی ویسکوزیته اهمیت دارد ولی در حرکت ذرات درانه درشت نیروی جاذبه به اهمیت بیشتری دارد.
مکانیزم حرکت اولیه دانه (تخریب(
بطور کلی دانهها در کف بسته به حالت سکون قرار دارند. هنگامی که جریان مواد سیال از روی دانهها عبور میکند، دانهها تحت تاثیر چها نیروی مختلف قرار میگیرند که این نیروها عبارتند از نیرو وزنی دانه بستگی دارد و از حرکت آن جلوگیری میکند، نیروی اصطکاک بین دانه و دانههای اطراف که این نیرو نیز از حرکت دانهها جلوگیری میکند. نیروی کشش مایع که تمایل دارد دانه را دانه را بر روی دانههای دیگر حرکت داده و به صورت غلتیدن جابجا کند. میزان این نیرو به سرعت جریان بستگی دارد و بالاخره نیروی هیدرولیکی بررسی نشان میدهد که دانه به صورت عمودی از زمین بلند کند و در جهت جریان قرار دهد.
بررسیها نشان میدهد که دانه به صورت عمودی از زمین بلند میشود و سپس در هنگام پایین و برخورد به دانههای دیگر به حرکت خود ادامه میدهد که این عمل را جهش میگویند. فرآیند جهش در هوا بهتر از آب صورت میگیرد، زیرا نیروی بلند کردن دانه فقط هنگامی که دانه در روی سطح زمین قرار دارد موثر است و مسئول حرکت اولیه آن میباشد ولی زمانی که دانه از جای خود بلند شد نیروی کششی هوا یا آب مسول حرکت آن است
تحقیق در مورد انواع فرآیندهای فیزیکی رسوبگذاری