لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه:25
فهرست مطالب
مقدمه :
وسایل مورد نیاز
روش کار :
قارچ خوراکی دکمه ای
الف ) خصوصیات بیولوژیکی
مرفولوژی قارچ
بحث علمی
3 – مشخصات کلنی در کشت خالص
جوانه زنی اسپورها و چرخه زندگی
فیزیولوژی قارچ
ب : پرورش قارچ خوراکی دکمه ای
نحوه نگهداری سویه های
3 – بذر یا اسپان :
الف : تهیه بذر قارچ با کود اسب
ب : تهیه بذر قارچ با استفاده از بذور غلات
ج – تهیه بذر قارچ با استفاده از پرلیت [1][17]
4 – کمپوست :
1 – مواد اصلی
2 – مکملهای غذایی
3 – مواد غذایی کنسانتره
4 – کودهای ازته
5 – املاح معدنی
ب : کاه و کلش گندم
انگیزه تحقیق و تکنولوژی و تولید قارچهای خوراکی را میتوان در اهمیت و ارزش غذایی و دارویی قارچها ، هزینه کم تولید و از طرف دیگر تامین منبع پروتئین مورد نیاز جامعه دانست . در کشور چین با جمعیت انبوه ، به دنبال منابع جدید و مطمئن برای تامین غذای افراد جامعه ، قارچها جزیی از عادات غذایی مردم در آمده است و دارای مصرف سرانه بسیار بالایی است . به همین منظور در موسسه جون کائو جون کائو به معنای تولید قارچها از گراسهاست ) در دانشگاه فوجیان چین سالهای زیادی است که بر روی سیستمهای تولید قارچ خوراکی و دارویی کارهای تحقیقاتی و علمی فراوان انجام میگیرد و مبنای کار بر استفاده بهینه از امکانات ارزان و موجود میباشد .
یکی از انواع قارچهای خوراکی قارچ صدفی ( پلوروتوس اوستراتوس ) میباشد که سرشار از پروتئین ، املاح معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن میباشد و در واقع غذای کاملی است که خواص مفید گوشت و سبزیجات را با هم دارد و در شرایط کاملا بهداشتی و بدون استفاده از هر گونه کود شیمیایی و حیوانی ، سموم و خاک و با امکانات ارزان و در دسترس تولید میشود .
پروتئین این قارچ شبیه پروتئین گوشت میباشد ولی به علت نداشتن کلسترول و چربیهای مضر ، مضرات گوشت را ندارد و به لحاظ داشتن نوعی پلی ساکارید دیواره سلولی بدن را در مقابل انواع سرطانها و تومورها مقاوم مینماید .
وسایل مورد نیاز
1 – کاه و کلش گندم یا برنج substrate ) )
2 – بشکه 220 لیتری سربریده یا دیگ بزرگ
3 – اجاق گاز
4 – اسپان ( Spawn ) ( بذر قارچ )
5 – کیسه کود شیمیایی خالی
6 – کیسه پلاستیکی به ابعاد 40 در 80 سانتیمتر ( پلاستیکهای خیاری )
روش کار :
- در صورت امکان بهتر است ابتدا کاه ها را به قطعات 5 تا 6 سانتیمتری خرد کنید ( کاه های خرد نشده نیز قابل کاشت است .
- کیسه های خالی کود شیمیایی را تا نیمه از کاه گندم یا برنج پر کنید .
- کیسه های حامل کاه را در آب در حال جوش داخل بشکه یا دیگ ، به مدت 45 دقیقه قرار دهید . بدین طریق کاه ها ضد عفونی خواهد گردید .
- کیسه ها را به مکان تمیز منتقل نمایید و 24 ساعت منتظر بمانید تا آب اضافی آن خارج گردد .
- رطوبت مطلوب به نحوی است که وقتی یک مشت کاه را در دست فشار میدهیدچند قطره آب از آن بچکد .
- کاههای ضد عفونی شده را به ارتفاع حدود 20 – 30 سانتیمتر در داخل کیسه های پلاستیک منتقل و با دست خوب فشرده نمایید . سپس بر روی آن یک لایه بذر بپاشید . این عمل را تا پر شدن کامل پلاستیک انجام دهید . و در نهایت درب پلاستیک را ببندید.
- حدود 4-3 لایه کاه و بذر روی همدیگر قرار خواهند گرفت . در هر پلاستیک حدود 200 گرم بذر کافی است .
- لازم است قبل از کاشت در کف کیسه پلاستیک تعداد 6-4 سوراخ به قطر یک سانتیمتر ایجاد نمایید .
- کیسه های کاشته شده به روش فوق را در مکانی با حرارت 20-30 درجه سانتیگراد نگهداری نمایید .تامین حرارت در هفته اول بسیار ضروری است .
تحقیق در مورد کشت قارچ های خوراکی