چکیده
بلوتوث یک فناوری بی سیم کوتاه برد است که به تلفنهای همـراه ، PDA ، کامپیوترهـا ، دسـتگاههای ضـبط و پخـشاستریو ، لوازم خانگی ، اتومبیلها و همه وسایل دیگری که می توانید ارتباط آنها را با یکدیگر فکـر کنیـد امکـان ارتبـاطمی دهد .
وسایل مجهز به تراشه های بلوتوث حدود 10 متر برد دارند و می توانند داده ها در سرعت 720 کیلوبایت در ثانیه از طریق دیوار ها ، کیف ها و پوشاک انتقال دهند.
هیجان انگیزتر آنکه اتصال دادن بین وسایل بلوتوث می تواند بدون دخالت مستقیم ما انجام بگیرد.
وقتی دو وسیله مجهز به تراشه های بلوتوث نزدیک یکدیگر می رسند ، نرم افـزار نهـاده شـده در تراشـه هـای فرسـتنده/ گیرنده (Client / Server) بلوتوث به طور خودکار یک ارتباط را برقرار می سازد و داده ها را نقل و انتقال می دهد.
با این همه برد کوتاه و سرعت محدود بلوتوث باعث شده است که بـرای شـبکه هـای محلـی (LAN) بـی سـیم مرسـومکمتر باشد، چون این شبکه های کامپیوتری معمولاً بیش از 10 متری بلوتوث فاصله دارند و برد سرعتی آنهـا 10 تـا 100 متر مگابایت در ثانیه است.
مقدمه
یکی از جالب ترین نکات درباره این استاندارد روشی است که وسایل مجهز به تراشه های بلوتوث به طور خودکار یکدیگر را تشخیص می دهند ، ارتباط برقرار می کنند و داده ها را به دستور شما یا بدون دخالت شما انتقال می دهند .
در خصوصیات بلوتوث یک ارتباط رادیویی با برد کوتاه تعریف شده است . این استاندارد هم چنین یک برد متوسط 100 متری را تعریف کرده است ، اما به ندرت به کار می رود ، چون به توان التریکی و هزینه بیشتری نیاز دارد .
هر وسیله بلوتوث حاوی یک تراشه فرستنده / گیرنده مربعی 4 سانتیمتری است که در باند فرکانس رادیویی (ISM Scientific Medical (Industrial یا صنعتی ، علمی ، پزشکی از 40/2 گیگاهرتز تا 48/2 گیگاهرتز عمل می کند
. سازندگان و طراحان این فرکانس را بدین لحاظ انتخاب کردند که در سراسر جهان به رایگان در دسترس است و محدودیتهای داشتن مجوز را ندارند .
باند ISM به 79 کانال تقسیم می شود که هر کدام پهنای باند یک مگاهرتزی دارند که این باند رایگان است . بلوتوث از لحاظ نظری پهنای باند یک مگابایت در ثانیه را دارد ، که سرعتی نزدیک به 723 کیلوبیت در ثانیه است. این سرعت خیلی بالا نیست ، اما برای انتقال داده ها بین وسایل دستی و دسترسی به اینترنت کاملاً کافی است .
1385/09/19
فهرست مندرجات
• خاستگاه نام و تاریخچه
• کاربردها و مصارف بلوتوث
• مشخصات فنی
• نسخه های مختلف استاندارد
• معماری بلوتوث
• 1 انتقال داده ها در بلوتوث
• 2 کانال های فیزیکی
• 3 ارتباط منطقی و انتقال منطقی
• 4 اتصال جهت دار ناهمگام (ACL)
• 5رابط منطقی ناهماهنگ کاربر (ACL-U)
• امنیت در بلوتوث
• چه گروه هایی از این تکنولوژی استقبال کرده اند
• استفاده از فن آوری tooth blue چه فایده ای دارد
• آینده بلوتوث تاریخچه بلوتوث
فکر اولیه بلوتوث در شرکت موبایل اریکسون در سال 1994 شکل گرفت. اریکسون که یک شرکت سوئدی ارتباطـات راه دور است – در آن زمان در حال ساخت یک ارتباط رادیویی کم مصرف ، کم هزینه بـین تلفـن هـای همـراه و یـکگوشی بی سیم بود. کار مهندسی در سال 1995 شروع شد و فکر اولیه بـه فراتـر از تلفنهـای همـراه و گوشـی هـای آنهـاتوسعه یافت تا شامل همه انواع وسایل همراه شود ، با هدف ساخت شبکه های شخـصی کوچـک از وسـایل مختلـف در طول این زمان ، اریکسون نام “بلوتوث” (یک پادشاه دانمارکی) گرفت که بین سالهای 940 و 981 میلادی مـی زیـست.
شاهِ هارالد در دوره حکومت خود که یک وایکینگ بود – به طور صلح آمیز، دانمارک، سوئد جنوبی و نروژ شـمالی را
متحــــد کــــرد .ایــــن کــــار بــــه او شــــهرت یــــک پادشــــاه مــــاهر در ارتبــــاط و مــــذاکره را در تــــاریخ داد.
برای اریکسون ، اسم بلوتوث برای فناوری داده شده که امیدوار بود بتواند به طور صـلح آمیـز وسـایل مختلـف را متحـدکند، مناسب بود.اریکسون می دانست که اگر فقط یک شرکت این استاندارد ها را حمایـت کنـد هرگـز موفـق نخواهـدشد. در سال 1998 ، اریکسون یک موافقت نامه با IBM ، اینتل ،نوکیا ، 3com ، توشـیبا و مایکروسـافت امـضا کـرد و
.را به وجود آورد (Group Interest Special Bluetooth ) SIG Bluetooth گروه
هدف این گروه نظارت بر پیشرفت بلوتوث و عمومی ساختن آن بود.اگرچه تفکـر اصـلی رهـایی از شـر کابلهـای مـابین دستگاههای دیجیتالی بود ولی بسرعت در حوزههای دیگر نیز گسترش یافت و بتدریج در حیطه شبکه های محلی بیسیمنیز وارد شد اگرچه گسترش و رشد این استاندارد روزبروز کاربرد انرا بیشتر می کرد ولی در عوض چالـشهایی بـین ایـناستاندارد و 802,11 پدید اورد .نقطه شدت این چالش آنجاست که این دو سیستم از لحاظ الکتریکی با یکدیگر تـداخل فرکانسی دارند .
فارغ از همه اینها در ژولای 1999 گروه طراح بلوتوث مشخصات 1500 صفحهای از نسخه 1 آن را منتشر نمود.به فاصـلهکوتاهی گروه استاندارد سازی IEEE که در اندیشه تدوین استاندارد 802,15 برای شبکه های شخـصی بیـسیم بودنـدمستندات استاندارد بلوتوث را به عنوان مبنای کار خود بر گزیدند ئ شـروع بـه پـالایش آن نمودنـد. اگرجـه اسـتانداردیازی چیزی که مشخصات تفصیلی و مشروح آن در اختیار است و پیاده سازی های متنوع و نا سازگار نـدارد عجیـب بـهنظر می رسدولی تاریخ نشان داده که وجود یک استاندارد باز که توسط سازمانی بیطرف مثل IEEE تـدوین مـی شـودعموما کاربری یک تکنولوژی را ترویج و ترغیب خواهد کرد.هرچند IEEE اولین استاندارد شبکه شخـصی (PAN ) را در سال 2002 با عنوان 1,802,15 به تصویب رساند ولی هنوز کنسرسیوم بلوتوث فعال و سر گرم بهبود و توسعه آناست.
کاربردها و مصارف بلوتوث
1- ایجاد یک شبکه بیسیم برای کامپیوترهای رومیزی با یک پهنای باند کوچک
printer ,mic,keyboard استفاده در تجهیزاتی مثل -2
3- بلوتوث فروش زیادی در تلفنهای سلولی داشته است که آنها را قادر ساخته که به کامپیوترها وPDAs و handsfree ها وبسیاری دیگر از دستگاهها متصل شوند و به این ترتیب یک شبکه بیسیم LAN را ایجاد میکنند 4- انتقال فایلها (مثل عکس و mp3 و غیره) بین گوشیهای موبایل و PDAs و کامپیوترها از طریق OBEX
5- handset بلوتوث برای گوشی موبایل و smart phone ها
6- دستگاههای اندازه گیری و Test
7- ابزارهای پزشکی
8- گیرندهای GPS
9- اتومبیل و استفاده به عنوان handsfree تلفن در آن
10- کنترل از راه دور تلویزیون بجای اینفرارد
11- وسایل کمک شنوایی
12- playstation 3 و Nintendo Revolution از بلوتوث برای جوستیک خود استفاده خواهند کرد و...
مشخصات فنی
یک سیتم رادیویی برای مصارفی با توان پایین در یک برد کوتاه (10 سانتی متر 10 متر و 100 متـر )کـه معمـولا در یـک ریزتراشه ارزان پیاده سازی می گردد.
بلوتوث به دستگاههای دیجیتال اجازه میدهد که با یکدیگر ارتباط داشته و اطلاعات را با نـرخ مناسـبی منتقـل کننـد بـهشرطی که در برد رادیویی هم قرار گرفته باشند. برد رادیویی این فناوری از مرتبـه ابعـاد یـک اتـاق بـوده و در رده هـایپرتوان حداکثر به 100 متر می رسد، این برد به کلاس توان محصول بستگی دارد.
سه رده توان برای محصولات این فناوری وجود دارد :
شامل 31 صفحه word
دانلود مقاله مفاهیم اولیه و کلی بلوتوث(Bluetooth)