حبوبات یکی ازمهم ترین منابع گیاهی غنی از پروتئین و دومین منبع مهم غذائی انسان به شمار می روند و نقش بسیار موثری در کنار غلات در تغذیه انسان داشته و در کشورهائی که از نظر کمی و کیفی در فقر غذائی هستند حبوبات اهمیت ویژه ای داشته و جزو اصلی رژیم غذائی مردم فقیر جهان محسوب می شوند.
میزان انرژی در حبوبات معادل غلات بوده و از نظر اسیدهای آمینه (به خصوص لایسین) غنی هستند. با توجه به داشتن ریشه های عمیق، لگوم ها، علاوه بر تحمل شرایط خشکی که جهت کشت در مناطق خشک توصیه می شود از توانایی تثبیت نیتروژن نیز برخوردار هستند که موجب بهبود حاصلخیزی خاک اعم از خواص فیزیکی، شیمیائی و زیستی شده و نقش مهمی را در پایداری نظام کشاورزی ایفا می کنند. به همین خاطر حبوبات در تناوب زراعی جایگاه خاصی داشته و دامنه سازگاری وسیعی دارند. درعرض های جغرافیائی و دامنه های حرارتی مختلف اعم از مناطق گرمسیری و سردسیری قابل کشت می باشند. این محصولات هم به طور منفرد و هم به صورت کشت مخلوط با سایر محصولات قابل کشت هستند.
رشد جمعیت و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور در دو دهه اخیر باعث شده تا مصرف مواد پروتئینی به خصوص گوشت قرمز افزایش چشمگیری یابد. بر این اساس افزایش تولید مواد پروتئینی به ویژه پروتئین های گیاهی که منابع ارزشمندتری در تغذیه هستند ، اجتناب ناپذیراست. ازطرفی حبوبات منبع مناسبی برای تغذیه احشام و حیوانات محسوب می شوند.
ماش، در کشورهای پر جمعیتی نظیر هندوستان با مصرف سرانه 7/11 کیلوگرم، سهم بیشتری در رژیم غذائی مردم نسبت به سایر کشورها دارند. در کشور ما مصرف سرانه ماش 8/4 کیلوگرم است. اگر چه مصرف آن از متوسط جهانی(1/6 کیلوگرم) پائین تر است ولی نقش مهمی در تغذیه افراد کم درآمد ایفا می کند. لذا افزایش تولید حبوبات به عنوان مکمل منابع پروتئینی در برنامه های توسعه اقتصادی کشور مورد توجه قرارگرفته است.
لگوم ها متعلق به تیره Fabaceae و زیر تیره Papilionoideae هستند. از نظر حجم تولید، غلات به دلیل تولید کربوهیدرات ها که بخش عمده رژیم غذایی انسان و دام را شامل میشوند، مهم ترین گیاهان هستند.از طرف دیگر بر اساس تعداد جنس و گونه مورد استفاده انسان، بقولات تا به حال پر مصرف ترین خانواده گیاهی هستند. لگوم ها جهت تولید مواد شیمیایی، مواد معطر، الوار سوخت، سر شاخه های علوفه ای ، علوفه، گیاهان پوششی،کود سبز، دانه و غذا استفاده می شوند.
چکیده1
فصل اول : کلیات2
1-1- اهمیت و خواص حبوبات 3
1-1-1- تاریخچه پیدایش ماش5
1-1-2- منشا و پراکندگی جغرافیایی ماش6
1-1-3- خصوصیات مرفولوژیکی ماش 7
1-1-4- خصوصیات رشد 8
1-1-5- خصوصیات جوانه زنی9
1-1-6- مشخصات اکولوژیکی زراعی ماش9
1-1-6-1- تامین آب 11
1-1-6-2- نیاز کودی12
1-2- تناوب زراعی 12
1-3- عملکرد 13
1-4- آفات و امراض13
5-1- عملیات زراعی 14
1-6- داشت14
1-7- برداشت 15
1-8- اهمیت و ارزش غذایی ماش 15
1-8-1- مصرف درمانی17
فصل دوم : بررسی منابع18
2-1- تاثیر تراکم و آرایش کاشت بر خصوصیات کمی و کیفی ماش19
فصل سوم : مواد و روش ها32
3-1- روش کار33
3-2- مشخصات خاک محل34
3-3- آماده سازی زمین و کاشت35
فهرست مطالب
عنوان صفحه
3-4- عملیات داشت35
3-5- عملیات برداشت :36
3-6- یادداشت برداری ها و سنجش ها36
3-6-1- صفات مرفولوژیکی و فنولوژیکی36
3-6-2- اندازهگیری صفات فیزیولوژیکی36
فصل چهارم : نتایج و بحث 38
4-1- ارتفاع بوته 39
4-2- تعدادغلاف در بوته43
4-3- تعداد دانه در غلاف47
4-4- وزن پوسته غلاف52
4-5- وزن صد دانه 55
4-6- عملکرد دانه 58
4-7- عملکرد بیولوژیک64
4-8- شاخص برداشت 69
4-9- شاخص سطح برگ 73
4-10- درصد پروتئین77
4-11- سرعت رشد محصول80
4-12- سرعت جذب خالص85
4-13- سرعت رشد نسبی 90
4-14- نسبت سطح برگ92
4-15- محاسبه ضرایب همبستگی94
فصل پنجم : نتیجه گیری و پیشنهادات101
فهرست منابع103
چکیده انگلیسی111
شامل 125 صفحه فایل word
دانلود تحقیق تاثیر آرایش کاشت و تراکم بوته بر عملکرد و شاخص های فیزیولوژیکی ماش