نویسندگان: سمیه شاهی ، مهدی خجسته پور ، حامد افشاری ، محمدحسین عباسپور فرد
خلاصه مقاله:
سالانه بخش زیادی ( 30-40درصد) از محصولات کشاورزی کشور به دلیل بسته بندی و نگهداری نادرست از دست می رود. بهره گیری از فناوری نانو و تولید بسته بندی هایی که بتواند علاوه بر افزایش طول مدت نگهداری محصولات غذایی، از آلودگی آنها جلوگیری نماید، می تواند در کاهش ضایعات حاصل از بسته بندی درست ایفای نقش نماید. در تحقیق حاضر تأثیر غلظت های مختلف نانوذراتTio2 و3000و9000و30000و100000و300000ppm تحت نورهای 10 و 20 وات UVبر روی PH محصول خیار بررسی گردیده و با نمونه شاهد مقایسه شده است. با توجه به مشاهدات و بررسی های صورت گرفته بسته بندی با پوشش دهی غلظت 300000 ppm تحت نور 20 وات،کمترین تغییر PH را در مدت 20 روز در محصول آزمایشی در پی داشته است و مد توانند به عنوان نمونه ای جهت به کارگیری در صنعت بسته بندی توصیه گردد.
کلمات کلیدی: بسته بندی، نانو، ضایعات، PH ، Tio2
خلاصه مقاله:
سالانه بخش زیادی ( 30-40درصد) از محصولات کشاورزی کشور به دلیل بسته بندی و نگهداری نادرست از دست می رود. بهره گیری از فناوری نانو و تولید بسته بندی هایی که بتواند علاوه بر افزایش طول مدت نگهداری محصولات غذایی، از آلودگی آنها جلوگیری نماید، می تواند در کاهش ضایعات حاصل از بسته بندی درست ایفای نقش نماید. در تحقیق حاضر تأثیر غلظت های مختلف نانوذراتTio2 و3000و9000و30000و100000و300000ppm تحت نورهای 10 و 20 وات UVبر روی PH محصول خیار بررسی گردیده و با نمونه شاهد مقایسه شده است. با توجه به مشاهدات و بررسی های صورت گرفته بسته بندی با پوشش دهی غلظت 300000 ppm تحت نور 20 وات،کمترین تغییر PH را در مدت 20 روز در محصول آزمایشی در پی داشته است و مد توانند به عنوان نمونه ای جهت به کارگیری در صنعت بسته بندی توصیه گردد.
کلمات کلیدی: بسته بندی، نانو، ضایعات، PH ، Tio2
تأثیر بسته بندی با پوشش نانوذرات Tio2بر روی PH محصول خیار