این فایل در قالب ورد و قابل ویرایش در77 صفحه می باشد.
فهرست:
تاریخچه شرکت کربن ایران IRAN CARBON COMDAN
چارت مدیریت
انبار داری
بیش بینی نیازمندیهای موسسه
وظایف انبار داری در شرکت های تولیدی
خط مشی
سازمان
وظایف
وظایف رئیس ادره انبارها
وظایف رئیس یا متصدی انبار
وظایف واحد سازمانی کنترل انبارها
شیوه ورود کالا به انبار
منا بع ورود کالا
کالای برگشتی
مازاد انبار
طبقه بندی و شماره گذاری اجناس
تنظیم کالا در انبار
طبقه بندی و تنظیم کالا بر حسب انواع آن
نحوه کد بندی و شماره بندی کالا.
مقدمه:
یکی از اقلام پر اهمیت در صورتهای مالی اساسی هر شرکت و یا اداره امور مالی مربوط به آن شرکت و یا اداره را انجام میدهند.
با توجه به ماهیت کاری شرکت کربن ایران، تامین تکنولوژی و تجهیزات به کارگرفته شده جهت پیشبرد و اهداف شرکت متکی به تامین موقع و صحیح امور مالی مورد نیاز است اداره حسابداری امور مالی مربوط به کلیه امور مربوط به صدور اسناد، صدور چک، بودجه بندی، انبار، حسابداری اموال و حقوق و دستمزد کارگران شاغل در شرکت از قبیل اقدامات پرسنلی کارگران حضور غیاب مواد و اطلاعات مربوط به وام و اقساط وام اعلام شماره حساب بانکی مربوطه به کارکنان را به عهده دارند. برای انجام موارد بالا فرمهای مخصوصی وجود دارند که ذیلا به تشریح مهمترین آنها میپردازیم چهارچوب کلی کار در حسابداری حقوق و دستمزد به این صورت است که اداراتی که کارگران در آن ادارات شاغل هستند اطلاعات مورد نظر را بر روی فرمهای مربوطه وارد کرده و برای حسابداری حقوق و دستمزد و جهت منگنه زنی (پانچ کردن) به واحد کامپیوتر ارسال می دارد.
به عنوان مثال روان کار در مورد فرم حضور و غیاب کارگران که پرداخت حقوق و دستمزد براساس آن صورت می گردد را به طور مختصر شرح می دهیم.
برگهای مربوط به حضور و غیاب کارگران از طرف اداره کامپیوتر که حاوی یکسری اطلاعات درج شده بر روی آن مانند نام، نام خانوادگی، نام واحد، نام ناحیه، کد پرسنلی و ... است.
تاریخچه شرکت کربن ایران IRAN CARBON COMDAN
کارخانه این شرکت در شهر اهواز در سال 1353 که تولید کننده 5 نوع دوده صنعتی یکی از کارخانه های منحصر بفرد در خاورمیانه میباشد.
سرمایه این شرکت با 306 میلیون ریال با تولید 14000 هزار تن در سال شروع به کار کرد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال 1357 با تلاش کارشناسان ایرانی با انجام طرح توسعه و تولید آن به 20.000 نفر در سال افزایش یافت مواد اولیه کارخانه روغن پس مانده از تولید روغنهای ماشین است. که تا قبل از جنگ تحصیلی از پالایشگاه آبادان تامین میشد که با شروع جنگ تحمیلی از پالایشگاه آبادان تامین شد با شروع جنگ تحصیلی و قطع روغن مورد مصرف کارخانه ازآبادان مواد اولیه از طریق پالایشگاه تهران تولید تصفیه و نفت پارس تامین گردید. گاز مورد نیاز از واحد شماره 12 اهواز توسط یک لوله 5 اینچ از آب شهر تامین میگردد که درون یک منبع 120 هزار گالنی به ارتفاع 27 متر ذخیره میشود میزان آب مصرفی حدود 750 مترمکعب در روز است در این کارخانه 2 نوع کوره استوانهای افقی وجود دارد.کوره های بزرگ که تعداد آنها 3 دستگاه است تولید کننده 3 نوع دوده صنعتی (339-N)VM و (330-N)V-3 و (375-N) V-J است. کوره های کوچک 5 دستگاه بوده که تولید کننده 2 نوع دوده صنعتی (550-N) S-SOو(660-V) S-V میباشد. امکان استفاده از کوره های کوچک و بزرگ بشکل همزمان مقدور نیست چون کارخانه دارای یک خط تولید و در یک زمان فقط یک نوع محصول را می تواند تولید نماید. در روغن مصرفی از پالایشگاه توسط تانکرهای ذخیره روغن تخلیه میشوند.
کارخانه دارای 2 تانکر ذخیره روغن که هر کدام به گنجایش 4 میلیون لیتر و اتانک ذخیره روغن به گنجایش 556 هزار لیتر میباشد.
انبارموجود درشرکت بابر خورداری از همه وسایل و ابزارهای لازم و فراهم بودن تمامی زمینه های مساعد و مناسب، مدیریت مطلوبی اعمال نشود و مدیر اصول و قواعد کلی در برنامه ریزی، سازماندهی، هدایت، کنترل و اداره صحیح را رعایت نکند، نتیجه دلخواه بدست نمی آید.
قسمت اعظم سرمایه های بسیاری از سازمانهای دولتی، موسسات صنعتی و تولیدی، در موجودی انبارهای آن ها انباشته شده است؛ بنابراین ، نگهداری و دردسترس قرار دادن سریع و به موقع اقلام مورد نیاز را میتوان بخشی از وظایف مدیریت آن سازمان محسوب کرد.امروزه تعداد موسسات صنعتی و تولیدی که به اهمیت کنترل مواد و قطعات و استفاده از سیستم های کنترل موجودی انبار به عنوان ابزار مدیریتی واقفند و اقداماتی جدی جهت بر قراری آن مبذول داشته اند، محدود است و بقیه موسسات نیز فاقد سیستم صحیح انبارداری هستند.
بدیهی است که تحقق بخشیدن اصول شناخته شده زیر ، از اهداف انبار داری محسوب می شود:
1-چه چیز مورد نیاز است؟
2-چه موقع مورد نیاز است؟
3- چه مقدار مورد نیاز است؟
معین تدارک می بیند واز طریق انبار در اختیار واحد های مصرف کننده قرار میدهد.
بی شک موجودی بیش از اندازه کالا، رکود سرمایه را در پی دارد و کمبود آن سبب ایجاد وقفه در فعالیت های جاری سازمان میشود. بنابراین، لزوم برنامه ریزی مناسب در امر تدارک و نگهداری اقلام، از اهمیت ویژه ای برخورد دار است که با بهره گیری از آن، پشتیبانی صحیح و به موقع از فعالیت ها بعمل خواهد آمد و در هزینه های مربوطه صرفه جویی خوهد داشت. استفاده از برنامه های علمی و کاربرد آن در تدارک کالا و انبار داری ، برای موسسه، نتایج زیر را بر خواهد داشت:
1-بیش بینی نیازمندیهای موسسه
2- در خواست نیازمندیها تا آن حد که از رکود سرمایه جلو گیری کند.
3-دریافت اقلام بر اساس آنچه درخواست شده است.
4- ذخیره کردن اقلام، بررسی کنترل موجودیها، تعیین نقطه سفارش بر اساس مقدار مصرف.
5- کنترل حساب اقلام و ایجاد تسهیلات برای انبار گردانی
6- واگذاری به موقع اقلام رسیده و ذخیره شده
7- محافظت و حراست از اقلام و جلو گیری از سوءاستفاده های احتمالی.
وظایف انبار داری در شرکت های تولیدی
تعریف انبارداری:
مواد و مصالح یکی از مهمترین عوامل هزینه است که بطور متو سط 55 درصد از بهای تمام شده کالا سا خته شده را تشکیل می د هد. به این جهت موفقیت مؤسسات صنعتی تا حدی منوط به داشتن سازمان مجهز برای تدارک و خرید و انبار کردن مواد و ایجاد دستگاه حسا بداری کالا برای اعمال نظارت مؤثر روی مصرف مواد و موجودی جنسی خوا هد بود. اجناس و موجودیهای ا نبارباید تحت اختیار و ابواب جمعی یک ا نبار دار مسئول باشد. کار انبار دارای یک شغل مهم و پر مسئولیتی است چه غا لباَ مواد و مصالح و اجناس و موجو دیها ی انبار بزرگترین رقم دارایی اکثر مؤسسات صنعتی و بازرگا نی را تشکیل داده و مسئو لیت صندوق دار بنگاه می با شد. مو جودیهای انبار باید در محل های محفوظ ودور از خطر به طرز منظم طوری نگهداری شود که دسترسی به آنها در مواقع لزوم به آسانی میسر باشد. اقلام وارده و صادره باید به سرعت تحویل وتحول شده و درصورت های مخصوص ثبت گردد و اقلام را کد و زائد و تاباب انبار به رؤسای مسئول بنگاه گزارش شود. نوع و مقدار مواد و حداقل و حداکثر موجودی هر یک از اقلام باید پیوسته مطرح انبار دار باشد.
پروژه مالی امور مالی مربوط به شرکت کربن