چکیده
این تحقیق با هدف کمک به پروژه "هیات نظارت بر حسابداری شرکتهای سهامی عام" در خصوص حسابرسی معاملات با اشخاص وابسته و بررسی اجمالی ادبیات مرتبط با آن انجام شده است. این تحقیق به طور خاص، چالشهای مرتبط با شناسائی، بررسی و افشای معاملات با اشخاص وابسته را مورد بررسی قرار میدهد. علاوه بر این، تحقیق حاضر مسائل و شواهد مربوط به عدم افشا و اعتماد به ادعاهای مدیریت، ارزیابیریسک، اهمیت، کشف تقلب، تاثیر معاملات با اشخاص وابسته بر روی نظام راهبری بنگاهها و مسائل حسابرسی بینالمللی را مورد بررسی قرار میدهد. به طورکلی، این باور وجود دارد که نتایج تحقیقات دانشگاهی و اهمیت معاملات با اشخاص وابسته در مورد تقلبهای مشهور و برجسته اخیر با بررسی های مجدد هیات نظارت برحسابداری شرکتهای سهامی عام در خصوص حسابرسی معاملات با اشخاص وابسته همسویی دارد.
مقدمه
بخش حسابرسی" انجمن حسابداران آمریکا" به منظور تسهیل در تدوین استانداردهای حسابرسی و مطلع کردن استانداردگذاران از دیدگاههای حاصل از تحقیقات دانشگاهی، تصمیم گرفته است نوشتهها و مقالات موجود در یک زمینه خاص را با یکدیگر تلفیق نموده و نتایج آن را در اختیار هیات نظارت بر حسابداری شرکتهای سهامی عام قرار دهد. مقاله حاضر به عنوان بخشی از این مجموعه به بررسی مسائل مرتبط با حسابرسی معاملات با اشخاص وابسته میپردازد.
وجود" معاملات با اشخاص وابسته" در رسوائیهای اخیر ناشی از تقلبهای حسابداری، نگرانیها در خصوص شیوه کار رایج وجاری حسابرسی را بالا برده است. اگرچه، تعدادی از تعاریف موجود درباره معاملات با اشخاص وابسته، اصولاً این نوع معاملات را بین یک شرکت و واحدها یا اشخاص مرتبط با آن (یعنی شرکتهای فرعی، شرکتهای وابسته، مالکان اصلی، مدیران و اعضاء هیات مدیره) میدانند، نگرانی که در مورد شرکت انرون نیز برجسته شد این بود که معاملات بین اشخاص وابسته ممکن است به جای این که با اهداف واقعی دادوستد انجام شود، بیشتر با اهداف فربیکارانه و متقلبانه انحام شده و یا ممکن است به صورت ناکافی افشا شده باشد. هیات نظارت بر حسابداری شرکتهای سهامی عام در حال بررسی پروژهای است تا حسابرسی معاملات با اشخاص وابسته را مورد تجدید نظر قرار دهد که این پروژه شامل تدوین رهنمودهای جدید مربوط به شناسائی، بررسی و ارزیابی افشا توسط حسابرسان در خصوص معاملات با اشخاص وابسته میباشد. کارکنان هیات نظارت برحسابداری شرکتهای سهامی عام به منطور آماده کردن اعضا" گروه مشورتی دائمی" برای بحث و تبادل نظر در خصوص این مسائل در یک مقاله مختصر 13 سوال کلی را جهت بررسی توسط گروه مشورتی دائمی مطرح میکنند. هدف اولیه این مقاله، کمک کردن به پروژه هیات نظارت بر حسابداری شرکتهای سهامی عام از طریق بررسی مقالات مرتبط و ارائه دیدگاههای حاصل از تحقیقات دانشگاهی در خصوص حسابرسی معاملات با اشخاص وابسته است. بنابراین این مقاله نمونههایی را ذکر میکند که تحقیقات موجود به سوالات مطرح شده توسط هیات نظارت بر حسابداری شرکتهای سهامی عام پاسخ دهد. حسابرسی معاملات با ا شخاص وابسته به چندین دلیل مشکل است(AICPA2001): اول این که، بررسی اشخاص وابسته و مجوز معاملات مذکور ممکن است به سختی انجام شود، دوم این که، حسابرسان باید به اطلاعات جمعآوری شده توسط مدیریت شرکت درباره اشخاص وابسته و معاملات با اشخاص وابسته اعتماد کنند. در نهایت، علیرغم این که کنترلهای داخلی مورد نیاز وضع شده با قانون ساربینز اکسلی در سال 2002 افزایش یافته است، ردیابی کنترلهای داخلی معاملات با اشخاص وابسته مشکل است. این مشکل از این جهت به وجود میآید که اشخاص وابسته و انواع معاملات با آنها بسیار متنوع است و چون بعضی از این گونه معاملات ممکن است در چارچوب استانداردهای حسابداری قابل شناسایی نباشد، بنابراین اطلاع از برخی معاملات با اشخاص وابسته امکانپذیر نمیباشد. بجز اعطای وام به بعضی از اشخاص وابسته (مدیران، اعضای هیات مدیره) که توسط قانون ساربینز اکسلی ممنوع شده است، به طور کلی، قانونگذار این نوع معاملات را منع نمیکند، بلکه آنها را مستلزم افشا میداند. عمده نتایج این تحقیق که حاصل از بررسی اجمالی آثار مکتوب میباشد، به شرح زیراست:
مقاله به صورت ورد قابل ویرایش می باشد
تعداد صفحا ت مقاله 16 صفحه می باشد
فایل مقاله بعد از خرید قابل دانلود می باشد
دانلود مقاله حسابرسی معاملات با اشخاص وابسته بررسی اجمالی ادبیات و پیشینه تحقیقات