نویسندگان: اسماعیل سیدآبادی ، مهدی خجسته پور ، حسن صدرنیا ، محمدحسین سعیدی راد
خلاصه مقاله:
درجه بندی میوه ها باعث سهولت بسته بندی، کاهش تلفات و افزایش بازارپسندی آن ها می شود. تعیین رابطه بین جرم، طول، عرض، ضخامت، حجم و سطوح تصویر میوه ها برای طراحی ماشین های اندازه بندی مفید میباشد. هدف از این تحقیق مدلسازی جرم دو رقم معروف طالبی خراسان (تیل مگسی نیشابور و تیل شهری مشهد) - بر اساس مشخصه های هندسی آن ها می باشد. مدل ها به صورت خطی و غیر خطی در سه دسته ارائه شدند. 1مدل های تک متغیره و چند متغیره جرم بر اساس ابعاد میوه 2- مدل های تک متغیره و چند متغیره جرم بر اساس سطوح تصویر میوه 3- مدل های تک متغیره جرم بر اساس حجم واقعی، حجم محاسباتی کره دو سر پهن و کره بسط یافته. نتایج نشان داد که مدل هایی که بر اساس عرض میوه، سطح تصویر سوم میوه و حجم محاسباتی کره دوسر پهن هستند، بالاترین ضریب تبیینR2و کمترین خطای استاندارد برآوردSEE) را دارند
کلمات کلیدی: مدل جرمی، خواص فیزیکی، میوه طالبی، خطای استاندارد برآورد
خلاصه مقاله:
درجه بندی میوه ها باعث سهولت بسته بندی، کاهش تلفات و افزایش بازارپسندی آن ها می شود. تعیین رابطه بین جرم، طول، عرض، ضخامت، حجم و سطوح تصویر میوه ها برای طراحی ماشین های اندازه بندی مفید میباشد. هدف از این تحقیق مدلسازی جرم دو رقم معروف طالبی خراسان (تیل مگسی نیشابور و تیل شهری مشهد) - بر اساس مشخصه های هندسی آن ها می باشد. مدل ها به صورت خطی و غیر خطی در سه دسته ارائه شدند. 1مدل های تک متغیره و چند متغیره جرم بر اساس ابعاد میوه 2- مدل های تک متغیره و چند متغیره جرم بر اساس سطوح تصویر میوه 3- مدل های تک متغیره جرم بر اساس حجم واقعی، حجم محاسباتی کره دو سر پهن و کره بسط یافته. نتایج نشان داد که مدل هایی که بر اساس عرض میوه، سطح تصویر سوم میوه و حجم محاسباتی کره دوسر پهن هستند، بالاترین ضریب تبیینR2و کمترین خطای استاندارد برآوردSEE) را دارند
کلمات کلیدی: مدل جرمی، خواص فیزیکی، میوه طالبی، خطای استاندارد برآورد
مدل سازی جرم میوه طالبی بر اساس مشخصه های هندسی آن