چکیده
مبدل های آنالوگ به دیجیتال سریع با ولتاژ تغذیه و توان پایین امروزه از عناصر کلیدی سیستمهای پردازشی و مخابراتی به شمار می روند. کاربرد روز افزون دستگاههای الکترونیکی که با باتری کار می کنند، مسئله ولتاژ تغذیه و بخصوص توان مصرفی را از اهمیت ویژه ای برخوردار ساخته است.
مبدل های فولدینگ به عنوان مبدل های موازی که می توان گفت نزدیک ترین ساختار به مبدل های فلاش محسوب می شوند، کارآیی خود را از نظر قابلیت رسیدن به سرعت های بالا و تاخیر کم در قدرت تفکیک های 8 تا 10 بیت به اثبات رسانده اند. هدف از این پژوهش دستیابی به روشهای عملی برای کاهش توان و ولتاژ تغذیه مبدل های فولدینگ با حفظ و حتی بهبود دیگر مشخصات مبدل است. این هدف از طریق ارائه یک ساختار جدید برای طبقه فولدینگ که به افزایش محدوده ورودی قابل استفاده منجر می شود، دنبال شده است.
این ساختار جدید بصورت همزمان از زوج های تفاضلی با ترانزیستورهای NMOSو PMOSبرای فولد کردن سیگنال ورودی استفاده می کند و با استفاده از یک روش ابداعی مشخصه دو گروه فولدر ها را با یکدیگر هماهنگ می سازد. با طراحی یک مدار نمونه برداری حلقه باز که در آن ابداعاتی برای کاهش اثرات غیرخطی و افزایش سرعت بدون نیاز به مصرف توان اضافی به کار گرفته شده است، گام دیگری در جهت رسیدن به هدف پژوهش برداشته شده است.
پایان نامه دوره دکتری الکترونیک دانشگاه صنعتی شریف با عنوان مبدل آنالوگ به دیجیتال توان پایین فولدینگ