فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق شیوه های ترغیب دانش آموزان به مطالعه

اختصاصی از فی لوو دانلود تحقیق شیوه های ترغیب دانش آموزان به مطالعه دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق شیوه های ترغیب دانش آموزان به مطالعه


دانلود تحقیق شیوه های ترغیب دانش آموزان به مطالعه

 

تعداد صفحات : 23 صفحه      -       

قالب بندی :  word                 

 

 

 

فهرست مطالب

 

مقدمه ..............................................................................................................3

چرا کودکان و نوجوانان باید مطالعه کنند ................................................5

مطالعه صحیح زمینه ساز تفکر و خلاقیت ...............................................6

نقش خانواده و شیوه های ایجاد انگیزه به مطالعه ..................................10

نقش آموزش و پرورش و مدارس ................................................................15

شیوه های ترغیب دانش آموزان به کتابخوانی .........................................16

منابع ..............................................................................................................22

 

 مقدمه :

جامعه وقتی سعادت و فرزانگی می یابد ، که مطالعه کار روزانه اش باشد

سقراط

 

کتاب یکی از مهمترین ابزارهای فرهنگی است که در طول قرنهای متمادی ، همواره عامل مهمی در تضمین رشد و پویایی جوامع بشری بوده و با وجود رشد روز افزون رسانه ها و ابزارهای پیشرفته دیگر ، همچنان جایگاه خاص و یگانه خود را حفظ کرده است .

میزان توجه به کتاب و کتابخوانی ، نشانگر رشد فرهنگی و ملی هر کشور است و امروز تعداد کتابها و نشریه های منتشر شده هر کشور در طول سال ، کتابخانه ها ، کتابخوانها ، نویسندگان ، مترجمان و ناشران به عنوان معیارهای اساسی و محکم توسعه یافتگی کشورها مورد استفاده قرار می گیرد .

همچنین بی توجهی به کتاب و کتابخوانی ، یک بیماری فرهنگی و اجتماعی به حساب می آید که ناشی از فراگیر نشدن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی در بین اقشار گوناگون مردم یک جامعه است و می تواند در دراز مدت ، ضربه های جبران ناپذیری بر پیکره فرهنگ کشور وارد کند .

بنابراین گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی ، توسعه کتابخانه ها ، چاپ وانتشار کتاب و شیوه بهره گیری از این ابزار بی رقیب فرهنگی ، ضرورت رشد و تعالی جامعه است و در این میان ، ایجاد رغبت و عادت به مطالعه و کتابخوانی در بین کودکان و نوجوانان از اهمیت ویژه ای برخوردار است . وظیفه ما مربیان ایجاب می کند که برای آگاه کردن نوجوانان و جوانان این مرز و بوم همت گماریم و با تشویق آنها به خواندن مطالبی که در جهت سعادت و پیشرفتشان مؤثر است ، زمینه شرد علمی ، فرهنگی آنان را فراهم کنیم .

نگاهی گذرا به علت موفقیت کشورهای پیشرفته جهان ، مبین این واقعیت است که بخش عظیمی از این موفقیتها مرهون توجه به نسل نوجوان و جوان آن کشورها و سرمایه گذاری در جهت رشد و شکوفایی استعدادهای آنها بوده است ؛ زیرا کودکان و نوجوانان همیشه به عنوان عظیمترین سرمایه ها ذخایر معنوی کشور مطرح هستند .

برهمین اساس و با عنایت به جوان بودن جمعیت کشورها آموزش دادن و آگاهی بخشیدن به چند میلیون کودک ، نوجوان و جوان این مرز و بوم ، یکی از شالوده های اساسی در تحقق توسعه همه جانبه کشور سرافراز ایران گامی در جهت پیشبرد هدفهای والای نظام مقدس اسلامی است .

باید اعتراف کنیم که رواج کتاب و کتابخوانی در میان ملت ما که خود یکی از مشعلداران فرهنگ کتاب است که از چنین ملتی انتظار می رود و این پدیده نیز مانند بیشتر پدیده های ناگوار در کشور ما نتیجه فرمانروایی پادشاهان و فرمانروایان ظالم و بی فرهنگ و بی سواد بر این کشور ، در دویست سال گذشته است .

انسان موجودی کمال گراست و با سکون و کوت سازگاری ندارد . او همیشه به دنبال راهی است که یک قدم پیش گذارد و گره ای از مشکلات خود بگشاید بنابراین او برای پیشرفت در عرصه های زندگی ،احتیاج به شناخت نسبتاً کاملی از خود و جامعه دارد و باید باگذشته و آینده ارتباط برقرار کند .

آیین مقدس اسلام ، درباره فراگیری علم و دانش ، سفارش فراوان نموده و آن را عاملی برای رشد ، پویایی و تعالی جامعه برشمرده است .

خداوند متعال در آیه 11 سوره مجادله می فرماید : خداوند کسانی از شما را که ایمان آورده اند و افرادی را که دانش بهره گرفته اند به درجات برتر می رساند .

همچنین از دیدگاه قرآن کریم ، بین کسانی که از علم و دانش برخوردارند با کسانی که از این سرمایه ارزشمند بی بهره اند ، تفاوت زیادی وجود دارد :

« هل یستوی الذین یعلمون والذین لایعلمون : آیا آنان که می دانند ، با آنان که نمی دانند ، برابرند ؟ »                                                                                         سوره زمر ، آیه 9 .

حضرت علی علیه السلام درباره اهمیت فراگیری علم و دانش ، فرمایش زیبایی دارند :

« ای مردم ! بدانید که کمال دین ، به فراگیری دانش و عمل به آن است . آگاه باشید که دانش آموزی برای شما ، از مال اندوزی ضروری تر می باشد ، چرا که نیاز مالی هر کسی را خداوند در اختیار وی قرار خواهد داد ، اما علم چنین نیست ، بلکه علم در گنجینه های نزد صاحبانش نگهداری می شود . به شما فرمان داده شده که آن را به دست آورید و از دارندگانش فراگیرید .»

( اصول کافی ، جلد اول ) . ص 31 .  

از مجموعه این آیات و روایات چنین استفاده می شود که آدمی برای رشد و تعالی و رسیدن به سعادت و موفقیت ، راهی جز فراگیری علم و دانش و بهره گیری از فکر و اندیشه خردمندان ندارد و این کار نیز بدون استفاده از کتاب و مطالعه امکان پذیر نیست .

نقطه آغاز این حرکت عظیم فرهنگی ، آشنایی والدین ، مربیان و دست اندرکاران مسائل تعلیم و تربیت با نقش و اهمیت کتاب در زندگی فردی و اجتماعی انسان آگاهی آنان از روشهای مختلف ایجاد روحیه عادت به مطالعه و کتابخوانی در کودکان و نوجوانان است .

گرچه تاکنون کتابها و مقاله های ارزشمند متعددی در خصوص چگونگی تشویق کودکان و نوجوانان به مطالعه و کتابخوانی ، نوشته شده است اما بیشتر این مباحث ، کلی بوده و جزئیات روشهای کاربردی ، کمتر مورد بحث و بررسی قرار گرفته است .

در این مقاله سعی شده است با بهره گیری از آثار و نظرهای صاحب نظران تعلیم و تربیت ، روشهای اجرایی ساده و راهکارهای علمی ، در جهت گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی بین کودکان و نوجوانان ارائه شود .

چرا کودکان و نوجوانان باید مطالعه کنند ؟

عادت به مطالعه و تأثیر آن در دوران کودکی و نوجوانی ، پایدار است

بسیاری از دانشمندان و روان شناسان معتقدند که اساس و زیربنای شخصیت انسان در سالهای اول زندگی پایه گذاری می شود و آموخته های این دوران ، تأثیر عمیقی برآینده و زندگی فرد دارد .

مطالعه راهی برای تقویت روحیه دینی کودکان و نوجوانان است

گاهی والدین به دلیل ناآگاهی و درک نادرستی که از مسائل دینی و مذهبی دارند ، نمی توانند راهنمای خوبی برای کودکان و نوجوانان باشند مطالعه کتابهای دینی و مذهبی ، به کودک و نوجوان کمک می کند تا به درک صحیحی از این مسائل دست یابد و به رشد و شکوفایی لازم برسد.

 

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق شیوه های ترغیب دانش آموزان به مطالعه
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.