فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق کامل درمورد چاه کنی - آب و فاضلاب

اختصاصی از فی لوو دانلود تحقیق کامل درمورد چاه کنی - آب و فاضلاب دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود تحقیق کامل درمورد چاه کنی - آب و فاضلاب


دانلود تحقیق کامل درمورد چاه کنی - آب و فاضلاب

لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه: 49

 

چاه کنی

در شهرها و اماکنی که سیستم جمع آوری آب های سطحی، آب باران و فاضلاب بوسیله لوله و تصفیه و هدایت پساب آنها به رودخانه، مزارع مانند اینها پیش بینی و اجرا نشده ناگریز از چاه های جذبی استفاده می شود.

بهره برداری از چاه های جذبی در مناطق امکان پذیر است که سطح آب های زیرزمینی حداقل 5 متر از زمین طبیعی، پایین تر باشد در محل هایی که چاه های جذبی حفر میگردد بدلیل نفوذ فضولات انسانی و مانند آن نباید در پیرامون آن چاهی برای مصارف آشامیدنی حفر شود.

در مناطقی که سفره آب زیرزمینی بالاست استفاده از چاه جذبی مناسب نبوده و باید به روشهای دیگر نظیر احداث سپتیک تانک و یا لوله کشی و ایجاد تصفیه خانه عمل نمود. از داخل کردن روغن و مواد حل نشدنی به داخل چاه باید خودداری نمود زیرا این قبیل مواد چشمه های چاه را پر کرده و پس از مدتی عدم نفوذ فاضلاب موجب پرشدن انبارها، ریزش سقف انباره ها و فروکش کردن چاه خواهد شد.

محل احداث چاه

چاه نباید در زیر و نزدیک ستون ها و یا دیوارهای بابر قرار گیرد چاه باید در محل مناسب حفر گردد بطوریکه بعداً بازرسی و بازنگری احتمالی چاه به سهولت امکان پذیر باشد. حفر انبارهای چاه نیز باید به نحوی صورت گیرد که حتی المقدور در زیر دیوارها و ستونها قرار نگرفته و به حریم الرضی مجاور و غیر نیز تجاوز نشود. چاه های آب و فاضلاب باید حتی المقدور در محوطه های باز حفر شوند.

تقویت سطوح ریزشی

چنانچه میله چاه ریزشی باشد باید توجه کرد که یک رگه با ضخامت معین ریزش میکند و یا میله در تمام عمق ریزشی است، در هر حال باید با تهیه و نصف کول بتنی، سفالی و یا آجر چینی ریزش را مهار نمود.

تهویه در حین بهره برداری

برای جلوگیری از تجمع گازهای مختلف در داخل چاه باید از روی گلدان و طوقه چینی، بوسیله لوله ای چاه را تهویه نمود. در محل هاییکه لوله های آب باران به چاه وارد میشود عمل تهویه توسط این لوله ها انجام می شود در سایر موارد باید بوسیله لوله جداگانه ای که تا مرتفع ترین قسمت ساختمان ادامه می یابد نسبت به تهویه چاه اقدام شود، باید با نصب زانویی در بالای لوله های تهویه از ورود اجسام به داخل لوله جلوگیری شود.

اجرای چاه

میله زنی

قطر میله معمولاً 80 تا 100 سانتیمتر انتخاب می شود هنگام حفر میله باید جای پا در جداره چاه پیش بینی شود تا بتوان وارد چاه شود و یا از آن خارج شد. در صورت امکان بهتر است عمق میله چاه بین 10 تا 20 متر اختیار شود تا چاه هنگام ایجاد انبار در تحمیل نیروهای وارده مقاوم تر بوده و در صورت ریزش احتمالی موضعی خطر کمتری را ایجاد نماید میله باید کاملاً قائم و شاقولی بوده و انحراف نداشته باشد.

چنانچه چاه مرطوب بوده و دم یا گاز داشته باشد به وسیله دستگاههای هوادهی و لوله کشی در حین کار، هوای لازم را به درون چاه دمید تا مقنی بتواند به سهولت بکار خود ادامه دهد.

انبارکنی

انبار باید بصورت مخروطی حفر شود بطوریکه قاعده مخروط پایین و راس آن بالا باشد هرگز نباید انبار مقطع مربع یا مستطیل حفر شود. کف انبار باید تراز و تخت باشد.

انبار را میتوان در جهات مختلف حفر کرد. طول انبار را میتوان به هر میزان انتخاب نمود ولی معمولاً در طول های زیاد حمل و خروج خاک های حاصله از آن مقرون به صرفه نمیباشد.

محوطه سازی

منظور از محوطه سازی تسطیح و آماده سازی محوطه ساختمان های پروژه سیستم های ارتباطی شامل خیابان سازی، پیاده سازی، شبکه های جمع آوری آب و فاضلابع آبرسانی، شبکه های توزیع نیروی برق و گاز و بالاخره ایجاد فضای سبز می باشد پیمانکار موظف است باتوجه به نقشه های اجرایی و برنامه زمانبندی اجرای عملیات نسبت به اجرای مرحله به مرحله کار اقدام نماید تقدم و تأخر اجرای قسمت های مختلف کار و هماهنگی آن با سایر پیمانکاران پروژه که زیر نظر دستگاه نظات صورت می گیرد باید توسط پیمانکار رعایت شود تا از دوباره کاری ها و بوجود آمدن اشکالات بعدی جلوگیری شود در صورت عدم رعایت نکات لازم در اجرای مرحله، پیمانکار مسئول بروز اشکالات بعدی خواهد و برای رفع این مشکلات باید بخرج خود و زیر نظر دستگاه نظارت عمل نماید.

رفع گیاهان و کندن اشجار

تمامی سطوحی که عملیات خاکی بر روی آنها صورت می گیرد یا مناطقی که بعنوان منابع قرضه مورد استفاده واقع می شود باید از وجود خاک های نباتی، نباتات و درختان کاملاً پاک شود.

چاه ها و قنوات

چنانچه در محوطه تأسیسات، چاه های قدیمی فاضلاب وجود داشته باشد که پر کردن آنها ضروری باشد این کار با مصالح مناسب نظیر خاک، شفته و سنگ لاشه انجام شود. در صورتی که پرکردن چاه مقرون به صرفه نباشد می توان نسبت به طوقه چینی و مسدود نمودن آن اقدام نمود.

تسطیح محوطه

منظور از تسطیح محوطه رفع پستی ها، بلندی ها و ناهمواری های موجود محوطه تا رسیدن به تراز مورد نظر برای شروع کارهای ساختمانی است.

برای اینکار ابتدا اقدام به خاک نباتی نموده و در صورت لزوم خاک های نباتی را در محلهای مورد نظر برای مصارف بعدی و به منظور ایجاد فضای سبز ذخیره و نگهداری نماید. پرکردن نقط گود برای اینکار ابتدا اقدام به خاک نباتی نموده و در صورت لزوم خاکهای نباتی را در محل های مورد نظر برای مصارف بعدی و به منظور ایجاد فضای سبز ذخیره و نگهداری نماید. پرکردن نقاط گود فسیل ها، شیارها و نظایر آنها باید با خاک های حاصل از خاکبرداری نقاط بلند و تپه و ماهور صورت گیرد، حمل خاک از خارج کارگاه برای تسطیح محوطه مجاز نمی باشد مگر با تأیید دستگاه نظارت و عدم تکافو و نامناسب بودن خاک حاصل از خاکبرداری ها، عملیات تسطیح باید براساس نقشه های اجرایی و دستورات دستگاه نظارت صورت گیرد.

جدول گذاری و آبروسازی

جدول گذاری و آبروسازی به منظور تقسیم محوطه به خیابان های اصلی و فرعی، پیاده روها، فضاهای سبز و بالاخره جمع آوری آب های سطحی صورت میگیرد در هر مورد جزئیات اجرایی و نحوه اجرای عملیات باید در نقشه های اجرایی و مشخصات فنی خصوصی ذکر گردد، پیمانکار موظفه است پس از تسطیح و رسیدن به رقوم های مورد نظر نسبت به جدول گذاری و آبروسازی اقدام نماید.

مصالح برای جدول گذاری

برای جدول گذاری عموماً از قطعات بتن پیش ساخته و در پاره ای موارد باتوجه به شرایط کار از بتن استفاده می شود باتوجه به ارتفاع کم جداول بتنی، عموماً این جداول بدون آرماتور بوده و چنانچه ارتفاع کارگذاری جدول زیاد و رانش خاک قابل توجه باشد باید از جداول بتن مسلح استفاده نمود. برای جمع آوری کانیز با مقطع V یا نیم دایره آبهای سطحی راه های ارتباطی و خیابان ها می توان کانیو با مقاطع V شکل یا نیم دایره از بتن پیش ساخته و یا در جا استفاده نمود چنانچه از جدول گذاری بصورت سرپوشیده به منظور جمع آوری آب های سطحی استفاده شود باید در فواصل معین و براساس نقشه های اجرایی دریچه های تخلیه و جمع آوری آب های حاصل از شستشوی خیابان و آبهای باران بصورت دریچه های افقی، عمودی یا ترکیبی از این دو پیش بینی نمود.

روش جدول گذاری

پس از انجام عملیات تسطحی ابتدا محور خیابان ها و پیاده روها را میخ کوبی نموده و پس از ترازیابی و برداشت نیمرخ طولی با توجه به خط پروژه و رقوم میخ های برداشت شده رقوم کف تمام شده جدول گذاری را مشخص و براساس رقوم های خواسته شده اقدام به خاکبرداری محل جداول نماید. مسیر دقیق جدول گذاری در خطوط مستقیم و قوس ها باید با رنگ کاملاً مشخص گردد. جدول گذاری باید روی پی مستحکم و یکنواخت صورت گیرد در نقاطی که بعلت تراز زمین و نامناسب بودن خاک زیر پی خاکبرداری اجتناب ناپذیر باشد پس از خاکبرداری باید تا تراز مورد نظر با مصالح مناسب نظیر سنگ و ملات یا شفته زیرسازی انجام شود در صورتیکه بدلایلی و براساس نقشه های اجرایی ارتفاع جدول گذاری یکنواخت نباشد و نتوان از جداول پیش ساخته استفاده نمود باید جدول سازی با بتن درجا انجام شود جدول های پیش ساخته باید پس از تراز و نصب بندی کشی و کامل شود چنانچه طول ساخته باید پس از تراز و نصب بندکشی و کامل شود چنانچه طول جدول گذاری زیاد باشد باید درزهای انبساط بعرض حداقل 10 الی 15 میلیمتر پیش بینی شود، فاصله درزهای انبساط نباید از 6 متر بیشتر باشد درزهای انبساط باید با مواد مناسب نظیر آسفالت پر شود.

پیاده رو سازی

به تمامی راه های ارتباطی کنار محوطه ساختمان ها و راه های ارتباطی دسترسی که عبور ماشین آلات بر روی آن مجاز نباشد پیاده رو می گویند بسته به عرض، تقسیم بندی پیاده روها مطابق جدول زیر می باشد.

 عملیات پیاده روسازی شامل دو قسمت زیر سازی و روسازی می باشد.

آماده سازی بستر و زیرسازی آن

برای زیرسازی ابتدا باید عملیات خاکبرداری و خاکریزی انجام شود و در صورتیکه برای رسیدن به تراز مورد نظر تنها به عملیات خاکبرداری نیاز باشد باید خاکبرداری محل تا رسیدن به زمین با مقاومت کافی ادامه یابد و خاکبرداری اضافه بر نقشه ها صورت مجلس گردد. اضافه خاکبردرای تا رسیدن به تراز زیر پی بلامصالح مناسب نظیر شفته آهکی، سنگ چین و سایر مصالح مورد تأیید ساخته و آماده می شود در صورتیکه برای رسیدن به تراز مورد نیاز به خاکریزی باشد ابتدا باید هخاک های نباتی تا عمق های لازم برداشته و سپس عملیات خاکریزی ضخامت با ویبراتورهای دستی تا تراکم 90% کوبیده شود. شیب عرضی سطح تمام شده بستر پیاده رو باید به نحوی باشد که آب های سطحی پیاده روها براحتی در داخل جوی ها، مجاری و لوله های جمع کننده تخلیه شود شیب عرضی مطابق نقشه های اجرایی خواهد بود در صورت نبود این اطلاعات حداقل شیب عرضی 2% اختیار میشود.

زیرسازی با شفته آهکی

از شفته آهکی به عنوان زیرسازی پیاده روها با قشر زیر اساس استفاده می شو شفته آهکی از خاک محل و از مصالح موجود حاصل از خاکبرداری ساخته می شود باتوجه به نوع خاک محل، دانه بندی و میزان رس موجود در آن آهک به مقدار و کیفیت مناسب به مخلوط اضافه می شود در نتیجه این اختلاط یون های کلسیم موجود در آهک توسط ذرات رس جذب شده و این ذرات به ذرات بزرگتر بدل می شوند و در نتیجه میزان حد خمیری خاک رس افزایش می یابد و در مرحله بعدی سخت شدن با تشکیل آلومینات و سیلیکات کلسیم شفته آهکی حاصل می شود هر چه درجه حرارت بیشتر باشد سخت شدن شفته آهکی سریع تر صورت می گیرد از اینرو توصیه می شود شفته آهکی در مناطق گرم بکار گرفته میشود.

خاک

خاک مورد مصرف در شفته آهکی می تواند از خاک محل یا قرضه مناسب، بسته به مورد و مشخصات، با نظر و تأیید دستگاه نظارت تهیه شود. مصالح خاکی مورد مصرف باید عاری از هر گونه مواد آلی، لجن و سایر آلودگی ها بوده و اندازه بزرگترین دانه آن نباید از 63 میلیمتر بیشتر باشد.مناسب ترین خاک برای ساخته شفته آهکی خاک مخلوط رس و شن است.

این فقط قسمتی از متن مقاله است . جهت دریافت کل متن مقاله ، لطفا آن را خریداری نمایید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق کامل درمورد چاه کنی - آب و فاضلاب
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.