فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فی لوو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود پاورپوینت بناهای وابسته به بازار

اختصاصی از فی لوو دانلود پاورپوینت بناهای وابسته به بازار دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود پاورپوینت بناهای وابسته به بازار


دانلود پاورپوینت بناهای وابسته به بازار

 

مشخصات این فایل
عنوان: بناهای وابسته به بازار
فرمت فایل: پاورپوینت( قابل ویرایش)
تعداد اسلایدها : 50

این پاورپوینت در مورد بناهای وابسته به بازار می باشد .

 

 

بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از پاورپوینت بناهای وابسته به بازار

بازار ایرانی:
 بازارها اکثراً در مجاور ارگ حکومتی ، مسجد جامع و میدان اصلی شهر قرار دارند.
  در شهرهایی که اماکن مذهبی ، بقاع متبرکه و مقبره ائمه وجود دارد ، بازارها معمولاً در اطراف و مقابل در ورودی آنها ساخته می شد. نمونه آن در ایران در شهرهای ری ، مشهد و قم دیده می شود.
 لذا محوطه بازار در موقعیت بسیار مهم و ممتازی قرار گرفته است و نبض اقتصادی شهر را در اختیار دارد و همچنین در ارتباط تنگاتنگ با امور سیاسی و فرهنگی و اجتماعی شهر بود. این مطلب کماکان تا اوایل سده اخیر صادق بوده است.
گاهی دارالحکومه در خود بازار بوده مانند: سرای ........(ادامه دارد)

بازارهای ارگانیک (غیر مستقیم):
 آن دسته از بازارها هستند که به تدریج در امتداد معابر ارگانیک و طراحی نشده شهری شکل می گرفتند و همراه با توسعه شهر ، اندک اندک فضایهای جدیدی در امتداد آنها ساخته می شد. زیرا این شهرها غالباً از توسعه روستایی بزرگ یا شهری کوچک و ارگانیک شکل گرفته بودند و راهها و معابر آنها در ادامه جاده ها و معابر مال رو و طراحی نشده توسعه یافتند و سپس به بازار تبدیل شدند.
   مانند: بازار تهران- بخشهای عمده ای از بازار ....(ادامه دارد)

خصوصیات راسته بازار:
  1- طول راسته بازارها اندازه معین و مشخصی نداشت و اندازه آن به وسعت شهر و رونق اقتصادی بستگی داشت. طول راسته بازار در شهرهای کوچک در حدود چند صد متر و در شهرهای بزرگ به چند کیلومتر می رسید.
 2- عرض راسته بازار به طور متوسط بین 4 تا 6 متر بود. عرض برخی از راسته های بازار پس از آنکه شهر گسترش می یافت و جمعیت آن زیاد می شد ، پاسخگوی حجم تردد در بازار نبود و به سادگی نیز  نمی توانستند عرض بازار را افزایش دهند. در نتیجه قسمتهایی از راسته بازار بسیار شلوغ .....(ادامه دارد)

عناصر و فضاهای معماری بازار:
1- حجره (دکان):
 حجره را می توان ساده ترین و کوچکترین ، اما مهم ترین عنصر و فضای بازار دانست. دکانها متناسب با کالایی که در آن عرضه می شد شکل و ابعاد خاصی داشتند. مثلاً دکان نانوایی و قند ریزی علاوه بر پاچال ، انبارها و کارگاههایی ضمیمه آن داشت. یا اغلب دکانهایی که به سوداگران خرده فروش ، چون ریسمان فروش و داروگر اختصاص داشت ، دو اشکوبه بوده و از بالاخانه آن برای جور کردن کالا یا ساختن دارو و تنظیم حساب دفتری استفاده می شد.
حجره های واقع در طبقه همکف و هم تراز با سطح معبر به طور معمول نقش یک مغازه یا دکان را داشت که کالاهایی در آن عرضه می شد ، در حالی که حجره های واقع در طبقه فوقانی بازارهای دو طبقه بیشتر به عنوان .....(ادامه دارد)

سرا (خان- کاروانسرا):
 سرا را می توان مهم ترین فضای معماری طراحی شده در بازارها و تقریباً همانند پاساژهای امروزی دانست. یکی از علل پیدایش سراها را می توان محدود بودن طول راسته های بازار دانست. در گذشته ، اگر بازار اصلی یک شهر توسعه می یافت ، این توسعه هم در جهت امتداد طول و محور راسته بازار صورت می گرفت و هم تعدادی کاروانسرا در پشت راسته و گاه در کنار رسته ها ساخته می شد.
 از ابتدای قرن حاضر به تدریج در بازارها به جای واژه کاروانسرا ، واژه سرا را به کار می برند. پس از اینکه نقش کاروان ها در حمل و نقل ضعیف شد ، پیشوند کاروان از کلمه کاروانسرا حذف شد و به کاروانسرای شهری سرا گفته شد. واژه سرا در گذشته به معنی خانه بوده است.
 سراها را معمولاً به منشاء جغرافیایی شاغلین آن نامگذاری می گردند. مانند: سرای رشتی ها- سرای کاشی ها- سرای روس ها. یا با توجه به مذهب مثل: سرای کلیمی ها- سرای زرتشتیها.
  سراها فضاهایی درونگرا و دارای یک حیاط مرکزی بودند که حجره هایی در چهار سمت آن در یک یا دو طبقه ساخته می شد. به طور معمول حجره های واقع در چهار سمت کاروانسرا با اندازه هایی کمابیش یکسان ....(ادامه دارد)

بازار در نواحی کوهستانی و مرتفع فلات:
 در این مناطق، سرما و بوران از عوامل مهم و تعیین کننده در شکل ساختمانها است. لذا:
  1- راسته های بازار در شهرهای نسبتاً بزرگ در این نواحی عموماً دارای طاق آجری می باشند. ولی در اینجا ارتفاع راسته ها و ارتفاع کف تا زیر طاق آنها کمتر از بازارهای مشابه در نواحی گرم و خشک است.
 وجود طاق مانع از تبادل حرارتی بیش از حد بین داخل و خارج راسته ها می شود و ابعاد نسبتاً کوچک عرض و ارتفاع راسته ها باعث می گردد تا درجه حرارت در راسته ها در حد آسایش و قابل قبول برای انسان باشد. حرارت ناشی از فعالیت مردم ، چراغهای داخل بازار .....(ادامه دارد)

فهرست مطالب پاورپوینت بناهای وابسته به بازار

مقدمه:                     
تعریف واژه بازار:
بازار ایرانی:
عناصر و فضاهای بازار
عناصر و فضاهای شهری و ارتباطی
عناصر و فضاهای معماری
فضاهای خدماتی و عمومی
شکلهای مختلف بازار
نحوه نامگذاری بازارها:
خصوصیات راسته بازار:
عناصر و فضاهای معماری بازار
شکل بازار در اقلیم های مختلف

 فهرست منابع پاورپوینت بناهای وابسته به بازار

1- بازارهای ایرانی                                     مؤلف: حسین سلطان زاده                    ناشر: دفتر پژوهش های فرهنگی
2- آشنایی با معماری اسلامی ایران          مؤلف: استاد محمدکریم پیرنیا             ناشر: دانشگاه علم و صنعت ایران
3- بررسی اقلیمی ابنیه سنتی ایران         مؤلف: وحید قبادیان                             ناشر: دانشگاه تهران
4- همیشه بازار                                       مؤلف: مینا جباری                                  ناشر: آگاه


دانلود با لینک مستقیم


دانلود پاورپوینت بناهای وابسته به بازار
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.